Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΚολοκυθόπιτα αλμυρή με τυρί
Ab logo
  • Κολοκυθόπιτα αλμυρή με τυρί

Κολοκυθόπιτα αλμυρή με τυρί

από #MadeWithAB
Μια συνοδευτική πίτα για το πασχαλινό τραπέζι

Δυσκολία

Μέτρια

Χρόνος

>60'

Κόστος

Χαμηλό

Αξιολόγηση

5 στα 5
Κλασική
Πάσχα
Ορεκτικό
Κολοκυθόπιτα αλμυρή με τυρί

Θα χρειαστώ υλικά για 8 μερίδες

8 μερίδες
  • 6 φύλλο κρούστας
  • 1200 g κολοκυθάκια
  • 400 g τυρί φέτα, θρυμματισμένη
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 πράσα, ψιλοκομμένα
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 6 φύλλα δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • 3 μεγάλα αβγά
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 1/4 κ/γ κύμινο
  • πιπέρι
  • αλάτι

Ας μαγειρέψουμε

1. Τρίβουμε τα κολοκυθάκια, τα βάζουμε σε σουρωτήρι και αφού αλατίσουμε πιέζουμε με το χέρι μας ώστε να φύγουν τα υγρά τους . 2. Σε βαθύ τηγάνι ρίχνουμε τη μισή ποσότητα του ελαιόλαδου και σωτάρουμε τα κρεμμύδια για 2’, προσθέτουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια και συνεχίζουμε το σωτάρισμα 5’ περίπου. 3. Προσθέτουμε το κύμινο, το πιπέρι, λίγο αλάτι και αποσύρουμε. 4. Όταν το μείγμα κρυώσει προσθέτουμε τα αβγά, τον δυόσμο, τα πράσα, τον άνηθο και τη φέτα. 5. Σε μέτριο ταψί στρώνουμε τα μισά φύλλα, τα οποία ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. 6. Απλώνουμε τη γέμιση,κλείνουμε με τα υπόλοιπα φύλλα και με κοφτερό μαχαιράκι χαράζουμε σε κομμάτια. 7. Αλείφουμε με ελαιόλαδο την επιφάνεια της κολοκυθόπιτας, ραντίζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC, στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου για 50’
Αξιολόγηση
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Πάσχα
Μεσημεριανό
Ορεκτικό
  • Κολοκυθόπιτα αλμυρή με τυρί