Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΚολοκυθόπιτα με ρύζι και μυρωδικά χωρίς φύλλο
Ab logo
  • Κολοκυθόπιτα με ρύζι και μυρωδικά χωρίς φύλλο

Κολοκυθόπιτα με ρύζι και μυρωδικά χωρίς φύλλο

από Μυρσίνη Λαμπράκη

Δυσκολία

Μέτρια

Χρόνος

31'- 60'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Κυρίως πιάτο
Κολοκυθόπιτα με ρύζι και μυρωδικά χωρίς φύλλο

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • 3 κουταλιές της σούπας γάλα φρέσκο
  • μπόλικο βασιλικό και δυόσμο (για τη σάλτσα)
  • 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 4 μεγάλα κολοκύθια ψιλοτριμμένα
  • 3 μεγάλα κρεμμύδια πολτοποιημένα
  • 3 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 3 κουταλιές της σούπας γραβιέρα τριμμένη
  • Αλάτι
  • 350 γρ. ρύζι καρολίνα
  • 3 αβγά
  • 1 ματσάκι από δυόσμο και βασιλικό ψιλοκομμένα
  • μοσχοκάρυδο
  • 20 τοματάκια κομμένα στα δύο (για τη σάλτσα)
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο (για τη σάλτσα)
  • 3 κουταλιές της σούπας λευκό κρασί (για τη σάλτσα)
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό τομάτας (για τη σάλτσα)

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • Σκόρδα ξερά Τεμάχιο
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064248
  • Ελαιόλαδο Εξαιρετικό Παρθένο Ποικιλία Κορωνέικη 1lt
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7231636
  • Βασιλικός  25 gr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7133884
  • Ας μαγειρέψουμε

    Σε μία κατσαρόλα βράζετε το ρύζι μέχρι να μαλακώσει, το στραγγίζετε και το απλώνετε σε μια βαμβακερή πετσέτα να στεγνώσει. Παράλληλα, σε ένα τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο, τα κολοκύθια και τα κρεμμύδια πολτοποιημένα. Τα φέρνετε 3-4 βόλτες και μετά τα αφήνετε να σιγοβράσουν και να τραβήξουν τα υγρά τους. Σε ένα μεγάλο μπολ ενώνετε το μίγμα από τα κολοκύθια με το ρύζι. Προσθέτετε τις σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τη γραβιέρα, το γάλα, τον ψιλοκομμένο βασιλικό με τον δυόσμο, ελάχιστο αλάτι, μοσχοκάρυδο και στο τέλος τα αβγά ελαφρά χτυπημένα και τα ανακατεύετε. Ρίχνετε το παραπάνω μίγμα σε ένα στρογγυλό λαδωμένο ταψί (Νο 36-38) και ψήνετε στον φούρνο στους 180οC για 45 λεπτά και μέχρι η κρούστα από πάνω  να πάρει ένα ωραίο πυρόξανθο χρώμα.Για τη σάλτσα: σε ένα τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο, τα τοματάκια κομμένα στα δύο, το λευκό κρασί, το χυμό τομάτας και μπόλικο βασιλικό και δυόσμο. Βράζετε σε χαμηλή θερμοκρασία μόλις για 5 λεπτά. Κόβετε την κολοκυθοριζόπιτα σε τρίγωνα κομμάτια και την συνοδεύετε με την πλούσια και αρωματική σάλτσα τομάτας.


    Αξιολόγηση
    Καμία
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Ελληνική
    Κλασική
    Καθημερινές συνταγές
    Μεσημεριανό
    Άνοιξη,Καλοκαίρι
    Κυρίως πιάτο
    • Κολοκυθόπιτα με ρύζι και μυρωδικά χωρίς φύλλο

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • Σκόρδα ξερά Τεμάχιο
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064248
  • Ελαιόλαδο Εξαιρετικό Παρθένο Ποικιλία Κορωνέικη 1lt
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7231636
  • Βασιλικός  25 gr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7133884