Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΚότα γεμιστή με κάστανα και μήλα
Ab logo
  • Κότα γεμιστή με κάστανα και μήλα

Κότα γεμιστή με κάστανα και μήλα

από AB FOODSTORIES

Δυσκολία

Μέτρια

Χρόνος

>60'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Χριστούγεννα
Κυρίως πιάτο
Κότα γεμιστή με κάστανα και μήλα

Θα χρειαστώ υλικά για 6 μερίδες

6 μερίδες
  • 6 -8 δαμάσκηνα, μουλιασμένα σε κονιάκ (χωρίς κουκούτσια)
  • 2 μήλα, καθαρισμένα, κομμένα σε φέτες (χωρίς τα κουκούτσια)
  • 200 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος ( ή κοτόπουλου από μπούτι)
  • 1 κότα περίπου 2 κιλά
  • 6 -8 κάστανα, κομμένα στην μέση
  • 1 κ. σ. μέλι
  • 1 κ. σ. βούτυρο
  • 2 -3 αστεροειδείς γλυκάνισοι
  • 6 φέτες μπέικον
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 200 ml μοσχάτο γλυκό κρασί

Ας μαγειρέψουμε

Σοτάρουμε τον κιμά στο βούτυρο ανακατεύοντας και πιέζοντάς τον να γίνει σπυρωτός, για περίπου 10 λεπτά. Προσθέτουμε τα κάστανα, τα δαμάσκηνα και τα μήλα, συνεχίζουμε για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας απαλά, αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε το μέλι και αποσύρουμε από την φωτιά. Βάζουμε την γέμιση στην κοιλιά της κότας και την ράβουμε με σπάγκο μαγειρικής. Σκεπάζουμε την κάτω πλευρά του πουλερικού με τις φέτες μπέικον, τις οποίες στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C. Τοποθετούμε τη γεμισμένη κότα σε πυρίμαχο σκεύος ή σε γάστρα, αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε το γλυκάνισο, το κρασί και σκεπάζουμε το σκεύος με λαδόχαρτο. Ψήνουμε για περίπου 2 ώρες. Στην 1 ώρα ξεσκεπάζουμε το κοτόπουλο, ελέγχουμε τα υγρά και εάν χρειαστεί προσθέτουμε ζεστό νερό ή ζωμό. Στην 1½ ώρα το ξεσκεπάζουμε και αφήνουμε να ροδίσει.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Νέα Ελληνική
Κλασική
Χριστούγεννα
Μεσημεριανό,Βραδινό
Φθινόπωρο,Χειμώνας
Κυρίως πιάτο
  • Κότα γεμιστή με κάστανα και μήλα