Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΚότα με μπύρα στη γάστρα
Ab logo
  • Κότα με μπύρα στη γάστρα

Κότα με μπύρα στη γάστρα

από Βίκυ Σμυρλή

Δυσκολία

Μέτρια

Χρόνος

>60'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

1 στα 5
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Κυρίως πιάτο
Κότα με μπύρα στη γάστρα

Θα χρειαστώ υλικά για 6 μερίδες

6 μερίδες
  • 2 μικρά πορτοκάλια κομμένα στη μέση
  • πιπέρι (για τη σάλτσα)
  • 1 πρέζα θυμάρι (για τη σάλτσα)
  • 1 (χυμός για τη σάλτσα) λεμόνι
  • 1 φλιτζάνι ζωμό από το ψήσιμο της κότας (για τη σάλτσα)
  • 2 κουταλιές της σούπας απαλή μουστάρδα (για τη σάλτσα)
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι διαλυμένο σε λίγο χλιαρό νερό (για το ταψί)
  • 1 κουτάλι του τσαγιού ανάμεικτα μπαχαρικά
  • 2 κουτιά μπύρα (για το ταψί)
  • πιπέρι
  • Αλάτι
  • 2 κρεμμύδια κομμένα στην μέση
  • περίπου 2 κιλά κότα
  • αλάτι (για τη σάλτσα)

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • Πορτοκάλια Μέρλιν Χυμού Ελληνικά Συσκευασμένα
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7126679
  • Θυμάρι Αποξηραμένο 17 gr
    17 γρ
    74,71 Ε/ κιλ
    €1,27
    7064489
  • Λεμόνια Συσκευασμένα Ελληνικά
    ~1 κιλ
    ~1,39€/kg
    ~€1,39
    7062945
  • Ας μαγειρέψουμε

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200oC. Αναμειγνύετε το μείγμα μπαχαρικών με το αλατοπίπερο. Πλένετε και στεγνώνετε την κότα μέσα και έξω και την αλείφετε με τα μπαχαρικά.Βάζετε στην κοιλιά της τα 2 πορτοκάλια και τα κρεμμύδια. Βάζετε την κότα σε ένα σκεύος με καπάκι, κατά προτίμηση πήλινο (γάστρα) και ρίχνετε μέσα τη μπύρα και το διαλυμένο μέλι.Σκεπάζετε τη γάστρα και ψήνετε την κότα στους 180oC για 1 ½ ώρα περίπου. Ανοίγετε το καπάκι και βγάζετε από το ταψί 1 ½ φλιτζάνι από τους χυμούς ψησίματος. Αναμειγνύετε όλα τα υλικά της σάλτσας μέσα στο ζωμό και ρίχνετε το μείγμα πάνω στην κότα. Την ψήνετε έτσι ανοιχτή για να ροδίσει περίπου 20 λεπτά. Βγάζετε την κότα από τη γάστρα και την σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο για λίγο. Σουρώνετε τους χυμούς από το ψήσιμο και τους βάζετε σε ένα κατσαρολάκι. Προσθέτετε λίγο φρέσκο βούτυρο, το χτυπάτε με ένα πιρούνι για να δέσει λίγο η σάλτσα. Συνοδεύεται με πατάτες κυδωνάτες ψημένες με λαδολέμονο και θυμάρι στο ταψί.
    Αξιολόγηση
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Διεθνή
    Κλασική
    Καθημερινές συνταγές
    Μεσημεριανό
    Όλες οι εποχές
    Κυρίως πιάτο
    • Κότα με μπύρα στη γάστρα

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • Πορτοκάλια Μέρλιν Χυμού Ελληνικά Συσκευασμένα
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7126679
  • Θυμάρι Αποξηραμένο 17 gr
    17 γρ
    74,71 Ε/ κιλ
    €1,27
    7064489
  • Λεμόνια Συσκευασμένα Ελληνικά
    ~1 κιλ
    ~1,39€/kg
    ~€1,39
    7062945