Κοθρόπιτα Ηπειρώτικη
από Funky Cook
Η Food Blogger FUNKY COOK - Εύα Μονοχάρη προτείνει ένα εορταστικό μενού με γεύση Ελλάδας - δεύτερο ορεκτικό η "Ηπειρώτικη Κοθρόπιτα". Χρόνια πολλά!

>60'
0/5
Μεσαίο
Θα χρειαστώ υλικά για
Συστατικά 8 μερίδες
- 400 g ΑΒ αλεύρι ζυμωτό (για το φύλλο)
- 265 ml νερό (για το φύλλο)
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο (και extra για το λάδωμα των φύλλων) (για το φύλλο)
- 1 κουτ. σούπας ξύδι (για το φύλλο)
- κόρν φλάουρ ή νισεστέ για το άνοιγμα των φύλλων (για το φύλλο)
- 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι (για το φύλλο)
- 1000 g κρέας ζυγούρι ή αρνί ξεκοκκαλισμένο (για τη γέμιση)
- 1200 ml ζωμός κρέατος (για τη γέμιση)
- 3 κρεμμύδια ξερά, μέτρια, ψιλοκομμένα (για τη γέμιση)
- 500 g ρύζι για πιλάφι (για τη γέμιση)
- 150 ml ελαιόλαδο (για τη γέμιση)
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι (για τη γέμιση)
- αλάτι (για τη γέμιση)
- 400 g ΑΒ αλεύρι ζυμωτό (για το φύλλο)
- 265 ml νερό (για το φύλλο)
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο (και extra για το λάδωμα των φύλλων) (για το φύλλο)
- 1 κουτ. σούπας ξύδι (για το φύλλο)
- κόρν φλάουρ ή νισεστέ για το άνοιγμα των φύλλων (για το φύλλο)
- 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι (για το φύλλο)
- 1000 g κρέας ζυγούρι ή αρνί ξεκοκκαλισμένο (για τη γέμιση)
- 1200 ml ζωμός κρέατος (για τη γέμιση)
- 3 κρεμμύδια ξερά, μέτρια, ψιλοκομμένα (για τη γέμιση)
- 500 g ρύζι για πιλάφι (για τη γέμιση)
- 150 ml ελαιόλαδο (για τη γέμιση)
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι (για τη γέμιση)
- αλάτι (για τη γέμιση)