Ab logo
  • Κοθρόπιτα Ηπειρώτικη

Κοθρόπιτα Ηπειρώτικη

από Funky Cook
Η Food Blogger FUNKY COOK - Εύα Μονοχάρη προτείνει ένα εορταστικό μενού με γεύση Ελλάδας - δεύτερο ορεκτικό η "Ηπειρώτικη Κοθρόπιτα". Χρόνια πολλά!
Κοθρόπιτα Ηπειρώτικη
>60'
0/5
Μεσαίο

Θα χρειαστώ υλικά για

Συστατικά
8 μερίδες
  • 400 g ΑΒ αλεύρι ζυμωτό (για το φύλλο)
  • 265 ml νερό (για το φύλλο)
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο (και extra για το λάδωμα των φύλλων) (για το φύλλο)
  • 1 κουτ. σούπας ξύδι (για το φύλλο)
  • κόρν φλάουρ ή νισεστέ για το άνοιγμα των φύλλων (για το φύλλο)
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι (για το φύλλο)
  • 1000 g κρέας ζυγούρι ή αρνί ξεκοκκαλισμένο (για τη γέμιση)
  • 1200 ml ζωμός κρέατος (για τη γέμιση)
  • 3 κρεμμύδια ξερά, μέτρια, ψιλοκομμένα (για τη γέμιση)
  • 500 g ρύζι για πιλάφι (για τη γέμιση)
  • 150 ml ελαιόλαδο (για τη γέμιση)
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι (για τη γέμιση)
  • αλάτι (για τη γέμιση)
  • 400 g ΑΒ αλεύρι ζυμωτό (για το φύλλο)
  • 265 ml νερό (για το φύλλο)
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο (και extra για το λάδωμα των φύλλων) (για το φύλλο)
  • 1 κουτ. σούπας ξύδι (για το φύλλο)
  • κόρν φλάουρ ή νισεστέ για το άνοιγμα των φύλλων (για το φύλλο)
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι (για το φύλλο)
  • 1000 g κρέας ζυγούρι ή αρνί ξεκοκκαλισμένο (για τη γέμιση)
  • 1200 ml ζωμός κρέατος (για τη γέμιση)
  • 3 κρεμμύδια ξερά, μέτρια, ψιλοκομμένα (για τη γέμιση)
  • 500 g ρύζι για πιλάφι (για τη γέμιση)
  • 150 ml ελαιόλαδο (για τη γέμιση)
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι (για τη γέμιση)
  • αλάτι (για τη γέμιση)