Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΚοτολέτες αρνιού με βελουτέ μαρινάτα από μέλι, μουστάρδα και θυμάρι
Ab logo
  • Κοτολέτες αρνιού με βελουτέ μαρινάτα από μέλι, μουστάρδα και θυμάρι

Κοτολέτες αρνιού με βελουτέ μαρινάτα από μέλι, μουστάρδα και θυμάρι

από Νίκος Μαούνης

Δυσκολία

Μέτρια

Χρόνος

1'- 30'

Κόστος

Υψηλό

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Πάσχα
Κυρίως πιάτο
Κοτολέτες αρνιού με βελουτέ μαρινάτα από μέλι, μουστάρδα και θυμάρι

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • 12 καθαρισμένες κοτολέτες αρνιού
  • πιπέρι
  • 12 ολόκληρα φύλλα δυόσμου
  • λίγες σταγόνες ταμπάσκο (προαιρετικά)
  • 5 σταγόνες worcestshire σος
  • 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι ξερό τριμμένο
  • 2 κ.σούπας μέλι
  • 6 κουταλιές σούπας ξύδι λευκό
  • 6 κουταλιές σούπας μουστάρδα απαλή
  • Αλάτι

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • Δυόσμος Σκαφάκι  25 gr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7133875
  • Σάλτσα Πιπεριάς (Pepper Sauce) 60 ml
    60 ml
    55,33 Ε/ λιτ
    €3,32
    7084620
  • Σάλτσα Worcester  150 ml
    150 ml
    16,6 Ε/ λιτ€2,49
    13,28 Ε/ λιτ
    €1,99
    7126977
  • Ελαιόλαδο Εξαιρετικό Παρθένο Ποικιλία Κορωνέικη 1lt
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7231636
  • Ας μαγειρέψουμε

    Αλατοπιπερώνουμε καλά τις κοτολέτες.
    Σε μία λεκάνη αναμειγνύουμε τη μουστάρδα, το ξύδι, το μέλι, το λάδι, το ταμπάσκο, το worcestshire sause και χτυπάμε με ένα πιρούνι για να γίνει ένα μείγμα ομοιογενές.
    Τοποθετούμε τις κοτολέτες μέσα στη μαρινάτα και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον.
    Βγάζουμε στραγγίζουμε καλά και σκουπίζουμε ελαφρά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
    Ψήνουμε τις κοτολέτες σε ψησταριά ή στο γκριλ για 5-6 λεπτά γυρίζοντας κι από τις δυο μεριές. Μόλις ψηθούν αλείφουμε με ένα πινέλο λίγη από τη μαρινάτα, αφήνουμε να ροδίσει ελαφρά και κατεβάζουμε. Σερβίρουμε σε πιατέλα, γαρνίρουμε με φύλλα δυόσμου και δενδρολίβανου και συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές και ντομάτα.ΑΡΜΟΝΙΑ ΣΤΗ ΓΕΥΣΗ: τα ελληνικά καλοκαιρινά βράδια είναι συνυφασμένα με μπάρμπεκιου στην αυλή ή στο μπαλκόνι και η τσίκνα να πλημμυρίζει γοητευτικά ολόκληρη σχεδόν τη γειτονιά. Αρνίσια παϊδάκια, μοσχαρίσια t-bone, αφράτα μπιφτέκια, πικάντικα κεμπάπια και άλλα τέτοια, τσιτσιρίζονται ερεθιστικά πάνω από το κάρβουνο, περιμένοντας τον οινικό τους συνοδό για να γοητεύσουν τους ουρανίσκους. Ένας κλασσικός τέτοιος συνοδός είναι το Cabernet Sauvignon, όμως κατά την άποψή μου, τώρα το καλοκαίρι είναι λίγο ζόρικο με τις έντονες τανίνες του. Γι'αυτό εγώ, δίπλα σε μια αρωματική ψητούρα τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες στην Ελλάδα, θα προτιμούσα ένα καλοφτιαγμένο Αγιωργίτικο όπως τη Δρυόπη του Τσέλεπου, τον Μέγα Οίνο του Σκούρα, το Αγιωργίτικο του Μπουτάρη.Από τον Νίκο Μαούνη
    Αξιολόγηση
    Καμία
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Διεθνή
    Κλασική
    Πάσχα
    Μεσημεριανό
    Όλες οι εποχές
    Κυρίως πιάτο
    • Κοτολέτες αρνιού με βελουτέ μαρινάτα από μέλι, μουστάρδα και θυμάρι

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • Δυόσμος Σκαφάκι  25 gr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7133875
  • Σάλτσα Πιπεριάς (Pepper Sauce) 60 ml
    60 ml
    55,33 Ε/ λιτ
    €3,32
    7084620
  • Σάλτσα Worcester  150 ml
    150 ml
    16,6 Ε/ λιτ€2,49
    13,28 Ε/ λιτ
    €1,99
    7126977
  • Ελαιόλαδο Εξαιρετικό Παρθένο Ποικιλία Κορωνέικη 1lt
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7231636