Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΚοτόπουλο γεμιστό με κασέρι και πατάτες και πορτοκάλι στη γάστρα
Ab logo
  • Κοτόπουλο γεμιστό με κασέρι και  πατάτες και πορτοκάλι στη γάστρα

Κοτόπουλο γεμιστό με κασέρι και πατάτες και πορτοκάλι στη γάστρα

από #MadeWithAB

Δυσκολία

Εύκολη

Χρόνος

>60'

Κόστος

Χαμηλό

Αξιολόγηση

1 στα 5
Κλασική
Άλλη
Κυρίως πιάτο
Κοτόπουλο γεμιστό με κασέρι και  πατάτες και πορτοκάλι στη γάστρα

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • 1 μεσαίο κοτόπουλο
  • 3 kg πατάτες baby
  • 200 g κασέρι
  • 3 πορτοκάλια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κ/σ μουστάρδα
  • 1/2 κ/γ ξερή ρίγανη
  • 1/2 κ/γ ξερό θυμάρι
  • 1/2 κ/γ σπόροι κόλιανδρος σπασμένοι
  • 1 κ/γ κόκκινο γλυκό πιπέρι
  • 1 κ/σ βούτυρο παγωμένο
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλάτι

Ας μαγειρέψουμε

1. Βράζουμε τις πατάτες ολόκληρες, και με τη φλούδα τους, για 10’ σε άφθονο αλατισμένο νερό. 2. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά. 3. Ανοίγουμε το κοτόπουλο στη μέση και το γεμίζουμε με το κασέρι και τα σκόρδα. 4. Αλείφουμε το κοτόπουλο με το βούτυρο και το πασπαλίζουμε με τη μισή ποσότητα από το μείγμα μπαχαρικών που ετοιμάσαμε. 5. Τοποθετούμε σε ένα ταψί το κοτόπουλο και από γύρω από τις πατάτες. 6. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το χυμό από τα 3 πορτοκάλια, το υπόλοιπο μείγμα μπαχαρικών και περιχύνουμε τις πατάτες. 7. Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για περίπου 90’. 8. Ξεσκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε για 20’ ακόμη χωρίς καπάκι.
Αξιολόγηση
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Άλλη
Μεσημεριανό
Κυρίως πιάτο
  • Κοτόπουλο γεμιστό με κασέρι και  πατάτες και πορτοκάλι στη γάστρα