Κοτόπουλο γεμιστό με σάλτσα πορτοκαλιού
από Βίκυ Σμυρλή

Δύσκολη
>60'
0/5
Μεσαίο
Θα χρειαστώ υλικά για
Συστατικά 6 μερίδες
- 1 (χυμός) και η φλούδα του κομμένη σε λωρίδες πορτοκάλι
- 2 κιλά κοτόπουλο καθαρισμένο και πλυμένο
- Αλάτι
- 80 ml μπράντι
- 1 κρεμμύδι κομμένο στα 4
- 2 καρότα καθαρισμένα και κομμένα στην μέση και στα 4 εκ.
- 120 ml λευκό κρασί
- 1 λεμόνι (χυμός)
- 120 ml ελαιόλαδο
- Πιπέρι (Για τη γέμιση)
- 1 φλιτζάνι νερό (για τη γέμιση)
- 50 γρ. Κουκουνάρι (για τη γέμιση)
- αλάτι (για τη γέμιση)
- 1 ξινόμηλο καθαρισμένο, κομμένο σε κυβάκια (για τη γέμιση)
- 1/4 φλιτζάνι σταφίδες μαύρες (για τη γέμιση)
- 4 αποξηραμένα βερίκοκα κομμένα σε κομματάκια (για τη γέμιση)
- 1/4 φλιτζάνι ρύζι καρολίνα (για τη γέμιση)
- 1/4 κουταλάκι γλυκού τριμμένο μπαχάρι ή μοσχοκάρυδο (για τη γέμιση)
- 1/2 κουταλάκι γλυκού κανέλα (για τη γέμιση)
- 80 ml λευκό κρασί (για τη γέμιση)
- 1 σκελίδα σκόρδο σε φετούλες (για τη γέμιση)
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο (για τη γέμιση)
- 80 ml ελαιόλαδο (για τη γέμιση)
- πιπέρι
- 400 γρ. κιμά βόειο (για τη γέμιση)
- 1 (χυμός) και η φλούδα του κομμένη σε λωρίδες πορτοκάλι
- 2 κιλά κοτόπουλο καθαρισμένο και πλυμένο
- Αλάτι
- 80 ml μπράντι
- 1 κρεμμύδι κομμένο στα 4
- 2 καρότα καθαρισμένα και κομμένα στην μέση και στα 4 εκ.
- 120 ml λευκό κρασί
- 1 λεμόνι (χυμός)
- 120 ml ελαιόλαδο
- Πιπέρι (Για τη γέμιση)
- 1 φλιτζάνι νερό (για τη γέμιση)
- 50 γρ. Κουκουνάρι (για τη γέμιση)
- αλάτι (για τη γέμιση)
- 1 ξινόμηλο καθαρισμένο, κομμένο σε κυβάκια (για τη γέμιση)
- 1/4 φλιτζάνι σταφίδες μαύρες (για τη γέμιση)