Κοτόπουλο κοκκινιστό με τραχανά
από #MadeWithAB
Δυσκολία
ΜέτριαΧρόνος
31'- 60'Κόστος
ΜεσαίοΑξιολόγηση
5 στα 5Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Κυρίως πιάτο

Θα χρειαστώ υλικά για 5 μερίδες
- 2 kg κοτόπουλο στήθος, κομμένο σε μερίδες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοτριμμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 συσκευασία τοματάκια κονκασέ
- 1 κ/γ πελτές τομάτας
- 250 g γλυκός τραχανάς
- 70 ml ελαιόλαδο
- 70 ml λευκό κρασί
- 500 ml νερό
- αλάτι
- φρεσκοκομμένο πιπέρι
- τριμμένη φέτα
- γιαούρτι
Ας μαγειρέψουμε
1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές. 2. Μόλις ροδίσει καλά το βγάζουμε από την κατσαρόλα σε μια πιατέλα και ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και το σκόρδο να σοταριστούν για 2’. 3. Βάζουμε και πάλι το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και σβήνουμε με το κρασί, πάντα σε δυνατή φωτιά. 4. Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ , προσθέτουμε την τομάτα κονκασέ, τον τοματοπελτέ, το αλάτι και το πιπέρι. 5. Ρίχνουμε και το νερό και χαμηλώνουμε την φωτιά στο μισό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το κοτόπουλο να σιγοβράσει για 40’ τουλάχιστον για να μαγειρευτεί το κοτόπουλο. 6. Μόλις ετοιμαστεί το κοτόπουλο, ρίχνουμε τον τραχανά στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε να πάει παντού. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό (έως 50ml) και ανακατεύουμε ανά διαστήματα για να μην κολλήσει ο τραχανάς στην κατσαρόλα για 10’ περίπου. 7. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό είτε με τριμμένη φέτα από πάνω είτε με μια κουταλιά στραγγιστό γιαούρτι.
Αξιολόγηση
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Κυρίως πιάτο