facebook-pixel
Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΚοτόπουλο με γλυκόξινη σάλτσα
Ab logo
  • Κοτόπουλο με γλυκόξινη σάλτσα
Κοτόπουλο με γλυκόξινη σάλτσα

Κοτόπουλο με γλυκόξινη σάλτσα

από AB Food Stories
Μέτρια
1'- 30'
0/5
Υψηλό

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

2 μερίδες
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 200 g φιλέτο από στήθος κοτόπουλου, σε κύβους
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 100 g φασολάκια
  • 1 ντομάτα, σε μέτρια κομμάτια
  • 100 g ανανάς, σε μέτρια κομμάτια
  • 1 κουτ. σούπας ρύζι
  • 1 μηλόξιδο (προαιρετικά)
  • 100 ml ζωμός λαχανικών ή νερό
  • 8 μικρά γλυκά καλαμπόκια
  • 3 κουτ. σούπας χυμός ανανά
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 200 g φιλέτο από στήθος κοτόπουλου, σε κύβους
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 100 g φασολάκια
  • 1 ντομάτα, σε μέτρια κομμάτια
  • 100 g ανανάς, σε μέτρια κομμάτια
  • 1 κουτ. σούπας ρύζι
  • 1 μηλόξιδο (προαιρετικά)
  • 100 ml ζωμός λαχανικών ή νερό
  • 8 μικρά γλυκά καλαμπόκια
  • 3 κουτ. σούπας χυμός ανανά

Ας μαγειρέψουμε

Ζεσταίνουμε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα κρεμμυδάκια και το κοτόπουλο. Σοτάρουμε να αλλάξουν χρώμα, σβήνουμε με το ξίδι (αν το χρησιμοποιήσουμε), αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Ρίχνουμε την ντομάτα, τα φασολάκια, τον ανανά και τα καλαμπόκια, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 1-2 λεπτά. Στο τέλος ρίχνουμε το ρύζι, τον χυμό ανανά και τον ζωμό ή το νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να απορροφήσει το υγρό.

Αξιολόγηση

Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Κινέζικη
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Όλες οι εποχές
Κυρίως πιάτο