Κοτόπουλο με γλυκόξινη σάλτσα
από AB Food Stories
Δυσκολία
ΜέτριαΧρόνος
1'- 30'Κόστος
ΥψηλόΑξιολόγηση
ΚαμίαΚλασική
Καθημερινές συνταγές
Κυρίως πιάτο

Θα χρειαστώ υλικά για 2 μερίδες
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 200 g φιλέτο από στήθος κοτόπουλου, σε κύβους
- 100 g φασολάκια
- 1 ντομάτα, σε μέτρια κομμάτια
- 100 g ανανάς, σε μέτρια κομμάτια
- 1 μηλόξιδο (προαιρετικά)
- 1 κουτ. σούπας ρύζι
- 8 μικρά γλυκά καλαμπόκια
- 3 κουτ. σούπας χυμός ανανά
- 100 ml ζωμός λαχανικών ή νερό
Ας μαγειρέψουμε
Ζεσταίνουμε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα κρεμμυδάκια και το κοτόπουλο. Σοτάρουμε να αλλάξουν χρώμα, σβήνουμε με το ξίδι (αν το χρησιμοποιήσουμε), αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Ρίχνουμε την ντομάτα, τα φασολάκια, τον ανανά και τα καλαμπόκια, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 1-2 λεπτά. Στο τέλος ρίχνουμε το ρύζι, τον χυμό ανανά και τον ζωμό ή το νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να απορροφήσει το υγρό.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Κινέζικη
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Όλες οι εποχές
Κυρίως πιάτο