Ας μαγειρέψουμε
Ζεσταίνουμε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα κρεμμυδάκια και το κοτόπουλο. Σοτάρουμε να αλλάξουν χρώμα, σβήνουμε με το ξίδι (αν το χρησιμοποιήσουμε), αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Ρίχνουμε την ντομάτα, τα φασολάκια, τον ανανά και τα καλαμπόκια, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 1-2 λεπτά. Στο τέλος ρίχνουμε το ρύζι, τον χυμό ανανά και τον ζωμό ή το νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να απορροφήσει το υγρό.