Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΚοτόπουλο με κόκκινες πιπεριές και δυόσμο
Ab logo
  • Κοτόπουλο με κόκκινες πιπεριές και δυόσμο

Κοτόπουλο με κόκκινες πιπεριές και δυόσμο

από Μυρσίνη Λαμπράκη

Δυσκολία

Μέτρια

Χρόνος

>60'

Κόστος

Χαμηλό

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Κυρίως πιάτο
Κοτόπουλο με κόκκινες πιπεριές και δυόσμο

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • 1 μέτριο κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια
  • Αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού λευκό αρετσίνωτο κρασί
  • 3/4 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι δυόσμο
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού ρίγανη
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κιλό πιπεριές κόκκινες γλυκιές
  • 3 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
  • πιπέρι

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • Οίνος Λευκός Ξηρός 1lt
    1 λιτ
    2,05 Ε/ λιτ
    €2,05
    7095891
  • Δυόσμος Σκαφάκι  25 gr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7133875
  • Ας μαγειρέψουμε

    Πλένετε τις πιπεριές και τις τοποθετείτε στο γκριλ του φούρνου, το οποίο ανάβετε στο αερόθερμο. Ψήνετε στους 180 °C για 25-30 λεπτά. Βγάζετε τις πιπεριές, τις βάζετε σε μια πιατέλα και τις σκεπάζετε με μια διαφανή μεμβράνη έτσι ώστε να «φουσκώσουν» και να ξεφλουδίζονται ευκολότερα. Ξεφλουδίζετε τις πιπεριές, αφαιρείτε τους σπόρους και τις βάζετε στην άκρη. Ζεσταίνετε σε μια αντικολλητική κατσαρόλα το ελαιόλαδο και ρίχνετε τα κρεμμύδια, τα «γυρίζετε» ελαφρά με μια κουτάλα ίσα να πάρουν χρώμα. Βάζετε το κοτόπουλο και το γυρίζετε μ' ένα πιρούνι μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Σβήνετε με το κρασί, αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε ενάμισι φλιτζάνι νερό, σκεπάζετε και σιγοψήνετε για 35-40 λεπτά. Όταν το κοτόπουλο είναι σχεδόν ψημένο, το κατεβάζετε από τη φωτιά, ρίχνετε τη ρίγανη, μια κουταλιά της σούπας δυόσμο ψιλοκομμένη και ανακατεύετε. Αδειάζετε το περιεχόμενο της κατσαρόλας μαζί με το κρέας και τη σάλτσα του σ' ένα πυρέξ ή σ' ένα πυρίμαχο σκεύος που σκεπάζει. Προσθέτετε τις μισές πιπεριές και αναμειγνύετε. Στρώνετε από πάνω τις υπόλοιπες πιπεριές. Σκεπάζετε και ψήνετε στους 180°C σε προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά. Ξεσκεπάζετε και αφήνετε τις πιπεριές να ροδίσουν για 6-7 λεπτά. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου πασπαλισμένο με φρέσκο δυόσμο.

    Αξιολόγηση
    Καμία
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Διεθνή
    Κλασική
    Καθημερινές συνταγές
    Μεσημεριανό
    Όλες οι εποχές
    Κυρίως πιάτο
    • Κοτόπουλο με κόκκινες πιπεριές και δυόσμο

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • Οίνος Λευκός Ξηρός 1lt
    1 λιτ
    2,05 Ε/ λιτ
    €2,05
    7095891
  • Δυόσμος Σκαφάκι  25 gr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7133875