Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΚοτόπουλο με σάλτσα από λιαστή ντομάτα και τυριά
Ab logo
  • Κοτόπουλο με σάλτσα από λιαστή ντομάτα και τυριά

Κοτόπουλο με σάλτσα από λιαστή ντομάτα και τυριά

από Εύα Μονοχάρη

Δυσκολία

Εύκολη

Χρόνος

>60'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

5 στα 5
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Κυρίως πιάτο
Κοτόπουλο με σάλτσα από λιαστή ντομάτα και τυριά

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • 1 κοτόπουλο, κομμένο σε μερίδες
  • 200 g λιαστές ντομάτες, κομμένες σε φέτες
  • 3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 50 ml λευκό κρασί
  • 200 ml ζωμός κοτόπουλο
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 150 g τυρί κρέμα
  • 200 g φέτα
  • 100 g γραβιέρα, τριμμένη
  • 1 κ.σ. τοματοπελτέ
  • 1 κ.γ. πάστα ελιάς
  • 1 κ.γ. ξερός βασιλικός
  • 1/2 κ.γ. ρίγανη
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλάτι

Ας μαγειρέψουμε

1. Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, το περιχύνουμε με το μισό ελαιόλαδο και το ψήνουμε στον φούρνο για 35’. 2. Σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον τοματοπελτέ για 2’ και προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες. 3. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τον ζωμό, τη ρίγανη, τον βασιλικό, την πάστα ελιάς, και πιπέρι και μαγειρεύουμε για 5’. 4. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, τη φέτα και τη γραβιέρα, ανακατεύουμε και μόλις λιώσουν αποσύρουμε. 5. Τέλος, περιχύνουμε το ζεστό ψημένο κοτόπουλο με τη σάλτσα. 6. Σερβίρουμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα με ρύζι, ζυμαρικά ή πουρέ. Tips: -Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποια αντίστοιχα τυριά μας αρέσουν. -Είμαστε προσεκτικοί με το αλάτι γιατί τα περισσότερα υλικά είναι αλμυρά.
Αξιολόγηση
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Νέα Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Άνοιξη
Κυρίως πιάτο
  • Κοτόπουλο με σάλτσα από λιαστή ντομάτα και τυριά