facebook-pixel
Ab logo
  • Κουλουράκια πασχαλινά
Κουλουράκια πασχαλινά

Κουλουράκια πασχαλινά

από AB FOODSTORIES
Για το Πασχαλινό Τραπέζι
Μέτρια
>60'
0/5
Μεσαίο

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

4 μερίδες
  • 130 g. βούτυρο αγελαδινό
  • 125 g. ζάχαρη
  • 50 g. βούτυρο αιγοπρόβειο
  • 5 g. μαχλέπι, σε σκόνη
  • 1 g. κάρδαμο, σε σκόνη
  • 125 g. γαλα
  • ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
  • 2 g. μαστίχα, σε κόκκους
  • 60 g. κρόκοι αβγών
  • 8 g. αμμωνία
  • 500 g. αλεύρι μαλακό, κοσκινισμένο
  • 1 αβγό, για άλειμμα
  • 130 g. βούτυρο αγελαδινό
  • 125 g. ζάχαρη
  • 50 g. βούτυρο αιγοπρόβειο
  • 5 g. μαχλέπι, σε σκόνη
  • 1 g. κάρδαμο, σε σκόνη
  • 125 g. γαλα
  • ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
  • 2 g. μαστίχα, σε κόκκους
  • 60 g. κρόκοι αβγών
  • 8 g. αμμωνία
  • 500 g. αλεύρι μαλακό, κοσκινισμένο
  • 1 αβγό, για άλειμμα

Ας μαγειρέψουμε

• Χτυπάμε στο μίξερ με φτερό τη ζάχαρη, το βούτυρο (αγελαδινό και αιγοπρόβειο), το ξύσμα πορτοκαλιού, το μαχλέπι, τη μαστίχα και το κάρδαμο μέχρι να αφρατέψει καλά το βούτυρο και να ασπρίσει. • Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το γάλα, τους κρόκους και την αμμωνία. • Προσθέτουμε το μείγμα αυτό στο βούτυρο και ενσωματώνουμε σε χαμηλή ταχύτητα. Αν χρειαστεί, καθαρίζουμε το μπολ του μίξερ με μια μαρίζ. • Τέλος ρίχνουμε και το αλεύρι και ενσωματώνουμε σε χαμηλή ταχύτητα. Μόλις ενσωματωθεί το αλεύρι, σταματάμε το χτύπημα για να μην σφίξει η ζύμη. • Κάνουμε τη ζύμη μια πλακέ λωρίδα, την τυλίγουμε με μεμβράνη και την βάζουμε ψυγείο για 45’, να ξεκουραστεί. • Έπειτα τη βγάζουμε από το ψυγείο και πλάθουμε κουλουράκια σε ότι σχήμα θέλουμε. • Στρώνουμε 2 λαμαρίνες με λαδόκολλα, βάζουμε μέσα τα κουλουράκια, και με ένα ένα πινέλο αλείφουμε με το αβγό. • Ψήνουμε στο φούρνο στους 170° C για περίπου 15-20’, μέχρι να ροδίσουν.

Αξιολόγηση

Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Πάσχα
Γλυκό
Άνοιξη
Γλυκό