facebook-pixel
Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΚουλούρι Θεσσαλονίκης με ελιές Χαλκιδικής και τυρί Βερμίου
Ab logo
  • Κουλούρι Θεσσαλονίκης με ελιές Χαλκιδικής και τυρί Βερμίου
Κουλούρι Θεσσαλονίκης με ελιές Χαλκιδικής και τυρί Βερμίου

Κουλούρι Θεσσαλονίκης με ελιές Χαλκιδικής και τυρί Βερμίου

από #MadeWithAB
Κουλούρι Θεσσαλονίκης με ελιές Χαλκιδικής και τυρί Βερμίου
Εύκολη
>60'
0/5
Χαμηλό

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

4 μερίδες
  • 1 κιλό αλεύρι άσπρο
  • 100 g ζάχαρη κρυσταλλική
  • 20 g αλάτι ψιλό
  • 75 g ελαιόλαδο
  • 75 g μέλι
  • 80 g φυτικό βούτυρο
  • 75 g μαγιά νωπή
  • 650 g νερό
  • 80 g ελιές ΠΟΠ Χαλκιδικής, ψιλοκομμένες
  • μπόλικο σουσάμι, για πασπάλισμα
  • 1 κιλό αλεύρι άσπρο
  • 100 g ζάχαρη κρυσταλλική
  • 20 g αλάτι ψιλό
  • 75 g ελαιόλαδο
  • 75 g μέλι
  • 80 g φυτικό βούτυρο
  • 75 g μαγιά νωπή
  • 650 g νερό
  • 80 g ελιές ΠΟΠ Χαλκιδικής, ψιλοκομμένες
  • μπόλικο σουσάμι, για πασπάλισμα

Ας μαγειρέψουμε

Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, το μέλι, το βούτυρο και το νερό και ανακατεύουμε με τον γάντζο για 10’, μέχρι να λιώσουν το αλάτι και η ζάχαρη και να ενωθούν όλα τα υλικά. Χωρίς να σταματήσουμε τη λειτουργία του μίξερ, τρίβουμε μέσα στον κάδο τη μαγιά και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 10’, μέχρι να «απορροφηθεί» η μαγιά και να δημιουργηθεί μια ζύμη μαλακή. Προσθέτουμε τις ελιές και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1’ ακόμα, μέχρι να ενσωματωθούν στη ζύμη. Σταματάμε το μίξερ και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 10’. Κόβουμε το ζυμάρι σε κομμάτια των 80 γραμμαρίων και τα πλάθουμε σε κορδονάκια. Ενώνουμε τις άκρες του κορδονιού σε κύκλο και ρολάρουμε στο σημείο της ένωσης για να κολλήσει καλά. Βουτάμε το κουλούρι σε μια λεκανίτσα με νερό και αμέσως μετά στο σουσάμι, φροντίζοντας να κολλήσει αρκετό επάνω στο κουλούρι. Μεταφέρουμε τα κουλούρια στη λαμαρίνα, αραιά μεταξύ τους, και τα αφήνουμε να διπλασιαστούν σε όγκο, για περίπου 20’. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις και ψήνουμε τα κουλούρια για περίπου 15’, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα, αλλά να μην ξεροψηθούν. Συνοδεύουμε με φέτες από ημίσκληρο τυρί ΑΒ Βερμίου.

Αξιολόγηση

Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Σνακ
Όλες οι εποχές
Σνακς