Βάζουμε τη μαγιά σε ένα μπολ με 80 ml. χλιαρό νερό, ανακατεύουμε με το μέλι και 50 γρ. αλεύρι και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 30’. Αναμιγνύουμε το σαφράν με τη σόδα και αφήνουμε για 30’. Σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking powder, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι και τα μπαχαρικά. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη μαγιά, το γιαούρτι και προσθέτουμε σταδιακά το ελαιόλαδο, το διαλυμένο σαφράν και το γάλα. Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να σταματήσει να κολλάει στα χέρια. Σκεπάζουμε και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 60’. Χωρίζουμε τη ζύμη στα δυο, τη πλάθουμε σε λεπτή φραντζόλα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 60’, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20’ στους 180οC. Αφήνουμε να κρυώσουν. Κόβουμε τα ψωμιά σε φέτες 1 εκ. Απλώνουμε σε σχάρες και ξαναψήνουμε στους 70οC για περίπου 120’.