Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΚουνουπίδι γιαχνί με ρύζι
Ab logo
  • Κουνουπίδι  γιαχνί με ρύζι

Κουνουπίδι γιαχνί με ρύζι

από #MadeWithAB
Όλοι μετά τις γιορτές χρειαζόμαστε ένα reboot στη διατροφή μας! Γι’ αυτό, το #MadewithAB προτείνει ένα εύκολο και νόστιμο κουνουπίδι γιαχνί με ρύζι!

Δυσκολία

Εύκολη

Χρόνος

31'- 60'

Κόστος

Χαμηλό

Αξιολόγηση

5 στα 5
Χορτοφαγική
Καθημερινές συνταγές
Κυρίως πιάτο
Κουνουπίδι  γιαχνί με ρύζι

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • 400 g κουνουπίδι, κομμένο σε μπουκετάκια
  • 50 g ρύζι καρολίνα ή νυχάκι
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουτ. σούπας τοματοπελτές
  • 2 κ. σ. ξίδι
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 1 φύλλο δάφνη
  • 2 κλωναράκια σέλινο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός
  • αλάτι
  • πιπέρι

Ας μαγειρέψουμε

1. Σε μία κατσαρόλα, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο ελαιόλαδο για 2’. 2. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το κουνουπίδι και το ρύζι και ανακατεύουμε για 2’. 3. Σβήνουμε με το ξίδι και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τον μαϊντανό, το σέλινο, τη ζάχαρη, το φύλλο δάφνης, τον τοματοπελτέ και το αλατοπίπερο. 4. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 35’, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να δέσει η σάλτσα.
Αξιολόγηση
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Χορτοφαγική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Κυρίως πιάτο
  • Κουνουπίδι  γιαχνί με ρύζι