Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΚουραμπιέδες με αμύγδαλο
Ab logo
  • Κουραμπιέδες με αμύγδαλο

Κουραμπιέδες με αμύγδαλο

από Τίνα Webb

Δυσκολία

Δύσκολη

Χρόνος

>60'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

5 στα 5
Κλασική
Χριστούγεννα
Γλυκό
Κουραμπιέδες με αμύγδαλο

Θα χρειαστώ υλικά για 10 μερίδες

10 μερίδες
  • 60 γρ. βούτυρο φρέσκο
  • άχνη ζάχαρη
  • 250 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 50 ml κονιάκ
  • 1 πρέζα βανίλια
  • 2 κρόκος αυγού
  • 1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 250 γρ. αμύγδαλα άσπρα
  • 1200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ανθόνερο

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • Ζάχαρη Άχνη 400g
    400 γρ
    1,38 Ε/ κιλ
    €0,55
  • Ζάχαρη Άχνη 400g
    400 γρ
    1,38 Ε/ κιλ
    €0,55
  • ΒΑΝΙΛΙΝΗ  5 TEM
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
  • Ας μαγειρέψουμε

    Χτυπάτε το βούτυρο στο μίξερ μέχρι να ασπρίσει. Ρίχνετε τη ζάχαρη και τους κρόκους και συνεχίζετε να δουλεύετε το μίγμα. Κοσκινίζετε το αλεύρι και το ανακατεύετε με τη βανίλια και την μπέικιν πάουντερ. Καβουρντίζετε τα αμύγδαλα και τα χονδροκόβετε. Ρίχνετε το κονιάκ και τα αμύγδαλα στο μίγμα του βουτύρου. Σιγά-σιγά προσθέτετε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς. Ζυμώνετε τα υλικά πολύ καλά μέχρι να γίνουν μια εύπλαστη ζύμη. Πλάθετε τους κουραμπιέδες στρογγυλούς ή σε όποιο άλλο σχήμα θέλετε και τους τοποθετείτε σε βουτυρωμένο ταψί. Τους ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 15-20 λεπτά. Όταν τους βγάλετε από το φούρνο τους ραντίζετε με ανθόνερο. Τους πασπαλίζετε με ζάχαρη και τους τοποθετείτε σε στρώσεις.

    Αξιολόγηση
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Ελληνική
    Κλασική
    Χριστούγεννα
    Γλυκό
    Χειμώνας
    Γλυκό
    • Κουραμπιέδες με αμύγδαλο

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • Ζάχαρη Άχνη 400g
    400 γρ
    1,38 Ε/ κιλ
    €0,55
  • Ζάχαρη Άχνη 400g
    400 γρ
    1,38 Ε/ κιλ
    €0,55
  • ΒΑΝΙΛΙΝΗ  5 TEM
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο