facebook-pixel
Ab logo
  • Κουραμπιέδες
Κουραμπιέδες

Κουραμπιέδες

από Lurpak
Μέτρια
>60'
0/5
Μεσαίο

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

15 μερίδες
  • 300 g βούτυρο Lurpak
  • 120 g αμύγδαλα xωρίς φλούδα
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα βανίλια σε σκόνη
  • 110 g ζάχαρη άχνη & επιπλέον για το πασπάλισμα
  • 25 g ρούμι μαύρο ή κονιάκ
  • 600 g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 300 g βούτυρο Lurpak
  • 120 g αμύγδαλα xωρίς φλούδα
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα βανίλια σε σκόνη
  • 110 g ζάχαρη άχνη & επιπλέον για το πασπάλισμα
  • 25 g ρούμι μαύρο ή κονιάκ
  • 600 g αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Ας μαγειρέψουμε

Απλώνουμε τα αμύγδαλα σε ένα ταψί και τα ψήνουμε στους 160°C σε προθερμασμένο φούρνο για 8 λεπτά, μέχρι να καβουρδιστούν. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τα χτυπάμε στο γουδί σε χοντρά κομμάτια, ή τα σπάμε, πιέζοντάς τα με τον πλάστη ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες. Χτυπάμε στο μίξερ (με το φτερό) το βούτυρο με την άχνη σε δυνατή ταχύτητα για περίπου 20 λεπτά. (Όσο περισσότερο το χτυπάμε, τόσο καλύτερη θα γίνει η ζύμη. Αυτό είναι το μυστικό στους κουραμπιέδες). Έπειτα, ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα σε πιο χαμηλή ταχύτητα (γιατί θα ζορίζεται το μίξερ) για 10 λεπτά. Τέλος προσθέτουμε τα αμύγδαλα και το ρούμι. Πλάθουμε στρογγυλούς κουραμπιέδες σε διάμετρο 3 εκ. και τους πιέζουμε με το δάχτυλό μας ελαφρώς στην κορυφή. Τους βάζουμε σε μια λαμαρίνα, πάνω σε λαδόκολλα, και τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 20-30 λεπτά, ανάλογα και με το μέγεθος που τους πλάσαμε. Τους βγάζουμε από το φούρνο, και αφού κρυώσουν καλά ,τους ρίχνουμε σε ένα ταψί γεμάτο ζάχαρη άχνη. Τους γυρνάμε να καλυφθούν καλά και τους μεταφέρουμε σε μία πιατέλα, όπου τους σερβίρουμε σε πυραμίδα, πασπαλίζοντας κάθε σειρά που βάζουμε με επιπλέον ζάχαρη άχνη .

Αξιολόγηση

Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική Παραδοσιακή
Κλασική
Χριστούγεννα
Γλυκό
Γλυκό