Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΚραμπλ με κυδώνια, πετιμέζι και ανατολίτικα μπαχάρια
Ab logo
  • Κραμπλ με κυδώνια, πετιμέζι και ανατολίτικα μπαχάρια

Κραμπλ με κυδώνια, πετιμέζι και ανατολίτικα μπαχάρια

από AB FOODSTORIES

Δυσκολία

Εύκολη

Χρόνος

>60'

Κόστος

Χαμηλό

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Γλυκό
Κραμπλ με κυδώνια, πετιμέζι και ανατολίτικα μπαχάρια

Θα χρειαστώ υλικά για 6 μερίδες

6 μερίδες
  • 1 κιλό κυδώνια
  • χυμός από 1/2 λεμόνι
  • 1/2 φλ. Τσαγιού μαύρες σταφίδες
  • 4 κ.σ. πετιμέζι
  • χυμός από 1 πορτοκάλι
  • 50 γρ. λιναρόσπορος (Για την τραγανή επικάλυψη)
  • 50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (Για την τραγανή επικάλυψη)
  • 50 γρ. αγελαδινό βούτυρο, κομμένο σε μικρά κομματάκια (Για την τραγανή επικάλυψη)
  • 50 γρ. νιφάδες βρόμης (Για την τραγανή επικάλυψη)
  • 75 γρ. καστανή ζάχαρη (Για την τραγανή επικάλυψη)
  • 1 κ.γ. κανέλα σκόνη (Για την τραγανή επικάλυψη)
  • 1/4 κ.γ. μπαχάρι, σκόνη (Για την τραγανή επικάλυψη)
  • 1/4 κ.γ. γαρίφαλο, σκόνη (Για την τραγανή επικάλυψη)
  • 1/2 κ.γ. κάρδαμο, τριμμένο (Για την τραγανή επικάλυψη)

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • Λεμόνια Συσκευασμένα Ελληνικά
    ~1 κιλ
    ~1,29€/kg
    ~€1,29
    7062945
  • Πετιμέζι Μούστος 450g
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7071888
  • ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΧΥΜΟΥ
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7125810
  • ΛΙΝΑΡΟΣΠΟΡΟΣ  250 GR
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7224358
  • Ας μαγειρέψουμε

    Ξεφλουδίζουμε τα κυδώνια, τα κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε τα κουκούτσια και κόβουμε τη σάρκα σε μέτρια κομμάτια. Ραντίζουμε με τον χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν. Τα βάζουμε σε μια ρηχή κατσαρόλα, προσθέτουμε τις σταφίδες, το πετιμέζι και τον χυμό πορτοκαλιού. Ζεσταίνουμε τα υλικά αυτά σε χαμηλή φωτιά, για 15 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά και προσεκτικά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι τα φρούτα να μαλακώσουν και να μελώσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε το περιεχόμενο σε ένα μέτριο πυρίμαχο ταψάκι. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον λιναρόσπορο, το αλεύρι και το βούτυρο, ζυμώνοντας το μείγμα, μέχρι να γίνει σαν χονδρά ψίχουλα, κάπως νωπό. Προσθέτουμε τις νιφάδες βρόμης, τα μπαχαρικά και την καστανή ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά. Με ένα κουτάλι ρίχνουμε το μείγμα αυτό ομοιόμορφα επάνω στα φρούτα του ταψιού, καλύπτοντάς τα σχεδόν παντού, εκτός από ένα περιθώριο 1- 2 εκ. από τα τοιχώματα του ταψιού. Ψήνουμε το γλυκό για 35-40 λεπτά, μέχρι τα φρούτα να μαλακώσουν καλά και η κρούστα να γίνει ρόδινη και τραγανή. Το σερβίρουμε χλιαρό και, αν θέλουμε το γαρνίρουμε με παγωτό της αρεσκείας μας.
    Αξιολόγηση
    Καμία
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Νέα Ελληνική
    Κλασική
    Καθημερινές συνταγές
    Γλυκό
    Γλυκό
    • Κραμπλ με κυδώνια, πετιμέζι και ανατολίτικα μπαχάρια

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • Λεμόνια Συσκευασμένα Ελληνικά
    ~1 κιλ
    ~1,29€/kg
    ~€1,29
    7062945
  • Πετιμέζι Μούστος 450g
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7071888
  • ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΧΥΜΟΥ
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7125810
  • ΛΙΝΑΡΟΣΠΟΡΟΣ  250 GR
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7224358