facebook-pixel
Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΚραμπλ με κυδώνια, πετιμέζι και ανατολίτικα μπαχάρια
Ab logo
  • Κραμπλ με κυδώνια, πετιμέζι και ανατολίτικα μπαχάρια
Κραμπλ με κυδώνια, πετιμέζι και ανατολίτικα μπαχάρια

Κραμπλ με κυδώνια, πετιμέζι και ανατολίτικα μπαχάρια

από AB FOODSTORIES
Εύκολη
>60'
0/5
Χαμηλό

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

6 μερίδες
  • 1 κιλό κυδώνια
  • χυμός από 1/2 λεμόνι
  • 1/2 φλ. Τσαγιού μαύρες σταφίδες
  • 4 κ.σ. πετιμέζι
  • χυμός από 1 πορτοκάλι
  • 50 γρ. λιναρόσπορος (Για την τραγανή επικάλυψη)
  • 50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (Για την τραγανή επικάλυψη)
  • 50 γρ. αγελαδινό βούτυρο, κομμένο σε μικρά κομματάκια (Για την τραγανή επικάλυψη)
  • 50 γρ. νιφάδες βρόμης (Για την τραγανή επικάλυψη)
  • 75 γρ. καστανή ζάχαρη (Για την τραγανή επικάλυψη)
  • 1 κ.γ. κανέλα σκόνη (Για την τραγανή επικάλυψη)
  • 1/4 κ.γ. μπαχάρι, σκόνη (Για την τραγανή επικάλυψη)
  • 1/4 κ.γ. γαρίφαλο, σκόνη (Για την τραγανή επικάλυψη)
  • 1/2 κ.γ. κάρδαμο, τριμμένο (Για την τραγανή επικάλυψη)
  • 1 κιλό κυδώνια
  • χυμός από 1/2 λεμόνι
  • 1/2 φλ. Τσαγιού μαύρες σταφίδες
  • 4 κ.σ. πετιμέζι
  • χυμός από 1 πορτοκάλι
  • 50 γρ. λιναρόσπορος (Για την τραγανή επικάλυψη)
  • 50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (Για την τραγανή επικάλυψη)
  • 50 γρ. αγελαδινό βούτυρο, κομμένο σε μικρά κομματάκια (Για την τραγανή επικάλυψη)
  • 50 γρ. νιφάδες βρόμης (Για την τραγανή επικάλυψη)
  • 75 γρ. καστανή ζάχαρη (Για την τραγανή επικάλυψη)
  • 1 κ.γ. κανέλα σκόνη (Για την τραγανή επικάλυψη)
  • 1/4 κ.γ. μπαχάρι, σκόνη (Για την τραγανή επικάλυψη)
  • 1/4 κ.γ. γαρίφαλο, σκόνη (Για την τραγανή επικάλυψη)
  • 1/2 κ.γ. κάρδαμο, τριμμένο (Για την τραγανή επικάλυψη)

Ας μαγειρέψουμε

Ξεφλουδίζουμε τα κυδώνια, τα κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε τα κουκούτσια και κόβουμε τη σάρκα σε μέτρια κομμάτια. Ραντίζουμε με τον χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν. Τα βάζουμε σε μια ρηχή κατσαρόλα, προσθέτουμε τις σταφίδες, το πετιμέζι και τον χυμό πορτοκαλιού. Ζεσταίνουμε τα υλικά αυτά σε χαμηλή φωτιά, για 15 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά και προσεκτικά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι τα φρούτα να μαλακώσουν και να μελώσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε το περιεχόμενο σε ένα μέτριο πυρίμαχο ταψάκι. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον λιναρόσπορο, το αλεύρι και το βούτυρο, ζυμώνοντας το μείγμα, μέχρι να γίνει σαν χονδρά ψίχουλα, κάπως νωπό. Προσθέτουμε τις νιφάδες βρόμης, τα μπαχαρικά και την καστανή ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά. Με ένα κουτάλι ρίχνουμε το μείγμα αυτό ομοιόμορφα επάνω στα φρούτα του ταψιού, καλύπτοντάς τα σχεδόν παντού, εκτός από ένα περιθώριο 1- 2 εκ. από τα τοιχώματα του ταψιού. Ψήνουμε το γλυκό για 35-40 λεπτά, μέχρι τα φρούτα να μαλακώσουν καλά και η κρούστα να γίνει ρόδινη και τραγανή. Το σερβίρουμε χλιαρό και, αν θέλουμε το γαρνίρουμε με παγωτό της αρεσκείας μας.

Αξιολόγηση

Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Νέα Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Γλυκό
Γλυκό

Βάλε στο καλάθι υλικά για 6 μερίδες

  • Λεμόνια Συσκευασμένα Ελληνικά
    ~1 κιλ
    ~1,39€/kg
    ~€1,39
    7062945
  • Πετιμέζι Μούστος 450g
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7071888
  • Πορτοκάλια Χυμού Συσκευασμένα
    Το προϊόν είναι προσωρινά μη διαθέσιμο
    7125810
  • Αλεύρι Όλων Των Χρήσεων 1 Kg
    1 κιλ
    0,75 €/ κιλ
    €0,75
    7087510