Κρανιός Σπετσιώτα
από #MadeWithAB
Τι θυμίζει καλοκαίρι περισσότερο από μία κλασική καλοκαιρινή συνταγή, όπως ένα ψάρι αλά σπετσιώτα; #MadewithAΒ
Δυσκολία
ΕύκοληΧρόνος
31'- 60'Κόστος
ΧαμηλόΑξιολόγηση
5 στα 5Κλασική
Άλλη
Κυρίως πιάτο
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες
- 1200 g κρανιός
- 600 g τομάτες, ψιλοκομμένες
- 2 τομάτα κομμένη σε φέτες
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουτ. γλυκού τοματοπελτέ
- 1 ματσάκι μαϊντανός
- 1 φύλλο δάφνη
- 1 λεμόνι
- 200 ml λευκό κρασί αρετσίνωτο
- 60 ml ελαιόλαδο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7063667
7064239
7064447
7064307
Για δες 4 ακόμη προϊόντα
Ας μαγειρέψουμε
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. 2. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μισό ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο, μόλις ζεσταθεί το λάδι προσθέτουμε τον τοματοπελτέ, τις ντομάτες, τη δάφνη, τη μισή ποσότητα του μαϊντανού, το κρασί, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε για 10’. 3. Σε ένα ταψί ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τοποθετούμε μέσα τον κρανιό ραντίζουμε με το χυμό του λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε. 4. Καλύπτουμε με τη σάλτσα, πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο ψιλοκομμένο μαϊντανό και επάνω τοποθετούμε τις φέτες τομάτας. 5. Ψήνουμε για 45’ στους 180οC.
Αξιολόγηση
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Άλλη
Μεσημεριανό
Κυρίως πιάτο
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7063667
7064239
7064447
7064307
Για δες 4 ακόμη προϊόντα