Ας μαγειρέψουμε
Αλατίζουμε καλά τα ψάρια μέσα έξω και βάζουμε στις κοιλιές τους από 2 κλαράκια δεντρολίβανο, χοντροκομμένο, μαζί με το σκόρδο και 2 κλαράκια μαϊντανού. Τα αφήνουμε 30 λεπτά στο ψυγείο. • Βάζουμε και από 1 κλαράκι δεντρολίβανο πάνω στη σχάρα όπου θα τα ψήσουμε και ψήνουμε συνολικά 20 λεπτά, προσέχοντας αν αρπάξουν να ανεβάσουμε σχάρα ή να τα μεταφέρουμε σε λίγο πιο μέτρια φωτιά. Όταν ενδιάμεσα τα γυρίσουμε από την άλλη πλευρά, βάζουμε άλλο κλαράκι δεντρολίβανο στη σχάρα. • Ψιλοκόβουμε τον υπόλοιπο μαϊντανό και 1 κ.σ. φύλλα δεντρολίβανου. Χτυπάμε στο μπλέντερ το λάδι με το λεμόνι, το ξύσμα, τη μουστάρδα και αλατοπίπερο και αδειάζουμε στο μπολ που θα σερβίρουμε. Προσθέτουμε τα κυβάκια ντομάτας, τα φύλλα μαϊντανού και δεντρολίβανου και την ξερή ρίγανη. Σερβίρουμε μαζί με τα ψάρια.