Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΚρεατόπιτα με χοιρινό και πράσο
Ab logo
  • Κρεατόπιτα με χοιρινό και πράσο

Κρεατόπιτα με χοιρινό και πράσο

από Μυρσίνη Λαμπράκη

Δυσκολία

Δύσκολη

Χρόνος

>60'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Κυρίως πιάτο
Κρεατόπιτα με χοιρινό και πράσο

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες

    Ας μαγειρέψουμε

    Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και το μισό βούτυρο. Μόλις ζεσταθεί βάζουμε τα κρεμμύδια μαζί με το πράσο και τα σοτάρουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για τουλάχιστον 15 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να καραμελώνουν. Στη συνέχεια ρίχνουμε τον κιμά και αρχίζουμε σιγά-σιγά να το «δουλεύουμε» με μια σπάτουλα μέχρι να αρχίζει να αλλάζει χρώμα και να γίνεται λευκός. Ανακατεύουμε συνέχεια για 8 με 9 λεπτά. Προσθέτουμε το γαρίφαλο, το ξύσμα από το πορτοκάλι, το αλάτι και το πιπέρι. Κατεβάζουμε το μίγμα του κιμά και το αφήνουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία για να ρίξουμε μέσα τα αβγά, ελαφρώς χτυπημένα.

    Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο, το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο. Απλώνουμε το πρώτο και δεύτερο χωριάτικο φύλλο στον πάτο ενός στρογγυλού ταψιού 26 εκ. και αφήνουμε τα φύλλα να περισσεύουν από το ταψί. Κατόπιν ρίχνουμε τη γέμιση και τη στρώνουμε με μια σπάτουλα. Τη σκεπάζουμε με άλλα τρία χωριάτικα φύλλα ελαφρώς λαδωμένα μεταξύ τους. Τη χαράζουμε με ένα μυτερό μαχαίρι σε τετράγωνα κομμάτια. Στη συνέχεια ενώνουμε το υπόλοιπο μίγμα βουτύρου, ηλιέλαιου και ελαιολάδου με το γάλα και περιχύνουμε με αυτό την πίτα. Ψήνουμε στους 180ºC για 45 με 50 λεπτά. Κόβουμε την πίτα αφού κρυώσει.

    Αξιολόγηση
    Καμία
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Ελληνική
    Κλασική
    Καθημερινές συνταγές
    Μεσημεριανό
    Όλες οι εποχές
    Κυρίως πιάτο
    • Κρεατόπιτα με χοιρινό και πράσο