Κροκέτες Πατάτας με τέσσερα τυριά
από Πηγή maggicooking.gr
Δυσκολία
ΕύκοληΧρόνος
31'- 60'Κόστος
ΜεσαίοΑξιολόγηση
ΚαμίαΚλασική
Καθημερινές συνταγές
Ορεκτικό
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 6 μερίδες
- 4 πατάτες κομμένεςσε φέτες
- 4 φιλέτα μπακαλιάρου
- 250 γρ. αλεύρι
- 250 γρ πουρέ Πατάτας (1 συσκευασία των 250γρ)
- 100 γρ. τυρί ένταμ τριμμένο
- 100 γρ. παρμεζάνα σε πούδρα
- 50 γρ. τσενταρ τριμμένο
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανός
- 1 ml γάλα
- 100 ml κρέμα γάλακτος
- 4 αβγά
- 250 γρ. τριμμένη φρυγανιά
- 2 κολοκύθια κομμένασε φέτες
- 3 καρότα κομμένασε φέτες
- 2 κομμένεςσε φέτες μελιτζάνες
- 2 μέτρια πράσαψιλοκομμένα
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 ποτηράκι λευκό κρασί
- Αλάτι
- μαϊντανό
- πιπέρι
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7065245
7077353
7222810
7077455
Για δες 4 ακόμη προϊόντα
Ας μαγειρέψουμε
1.Βάλτε το γάλα, την κρέμα και τα τυριά σε ένα κατσαρολάκι και σε μέτρια φωτιά.
2.Όταν πάρει βράση αποσύρετε από την εστία και προσθέστε το μίγμα για τον πουρέ πατάτας MAGGI.
3.Δοκιμάστε το αλάτι και ρίξτε τον μαϊντανό, ανακατέψτε καλά και αφήστε στην άκρη μέχρι να πέσει η θερμοκρασία του πουρέ.
4.Σε τρία διαφορετικά μπολάκια ρίξτε το αλεύρι, τα αυγά και τη φρυγανιά. Χτυπήστε τα αυγά με ένα πιρούνι και ξεκινήστε να δημιουργείτε μικρές κροκέτες με τα χέρια σας.
5.Περάστε πρώτα από το αλεύρι, τινάξτε καλά και στη συνέχεια από το αυγό και την φρυγανιά.
6.Απλώστε τις σε ένα δίσκο και τηγανίστε σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν έντονο χρυσό χρώμα.
7.Είναι πολύ σημαντικό να τηγανίζετε σε μικρές δόσεις για να μην πέφτει η θερμοκρασία στο λάδι, διότι όσο περισσότερο χρόνο χρειάζονται για να τηγανιστούν τόσο πιο πιθανό είναι το να ανοίξουν οι κροκέτες κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.
8.Μεταφέρετε με τρυπητή κουτάλα σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί και σερβίρετε όσο είναι ακόμη ζεστές.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Brunch
Όλες οι εποχές
Ορεκτικό
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7065245
7077353
7222810
7077455
Για δες 4 ακόμη προϊόντα