Κροκέτες με φακές και καρύδια
Δυσκολία
ΜέτριαΧρόνος
>60'Κόστος
ΜεσαίοΑξιολόγηση
Καμία
Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες
- 2 κουταλιές σούπας ξίδι
- Αλάτι
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- 2 κουταλιές σούπας αλεύρι
- 1 κουταλιά σούπας σουσάμι
- 1 κουταλάκι γλυκού κόλιανδρο τριμμένο
- 1 κουταλιά σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1/2 κουταλιά του γλυκού σκόνη μουστάρδας
- 2 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι χονδρό
- 2 κουταλιές σούπας καρύδια χονδροκοπανισμένα
- 10 ψιλοκομμένα μανιτάρια φρέσκα
- 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
- 1 μέτριο κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά σούπας βούτυρο
- 1 φλιτζάνι τσαγιού φακές μέτριες καφέ ή πράσινες
- πιπέρι
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
Ας μαγειρέψουμε
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις φακές σε άφθονο νερό για 35-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν εντελώς. Τις σουρώνουμε και τις ρίχνουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το ξίδι και με τα χέρια μας δουλεύουμε το μίγμα έτσι ώστε να «σπάσουν» οι φακές. Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια στο βούτυρο, σε χαμηλή θερμοκρασία για 10-15 λεπτά. Τα προσθέτουμε στις «σπασμένες» φακές και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε όλα τα μπαχαρικά, τη μουστάρδα, τα καρύδια, το μαϊντανό, το αλάτι, το σουσάμι και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε καλά με το χέρι μας ώστε να αναμιχθούν πολύ καλά τα υλικά μεταξύ τους. Βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο για μία ώρα. Παίρνουμε λίγο από το μίγμα και πλάθουμε μέτριους κεφτέδες και στην συνέχεια τους αλευρώνουμε. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα τους κεφτέδες να ροδίσουν και να γίνουν τραγανοί από όλες τις πλευρές. Τους ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν και τους σερβίρουμε ζεστούς.