facebook-pixel
Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΚροστίνι με καπνιστό σολομό και αρωματική κρέμα τυριού
Ab logo
  • Κροστίνι με καπνιστό σολομό και αρωματική κρέμα τυριού
Κροστίνι με καπνιστό σολομό και αρωματική κρέμα τυριού

Κροστίνι με καπνιστό σολομό και αρωματική κρέμα τυριού

από AB FOODSTORIES
Εύκολη
1'- 30'
0/5
Μεσαίο

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

1 μερίδα
  • 180 γρ. τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια
  • 8 φέτες από λευκή μπαγκέτα, κομμένες διαγώνια
  • 3 κ.σ. άνηθος, ψιλοκομμένος
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 8 φέτες καπνιστού σολομού (περίπου 150 - 160 γρ. συνολικά)
  • 1 - 2 κ.γ. κάππαρη
  • 1 ώριμο αβοκάντο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 λεμόνι, πλυμένο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • λίγο σουμάκι (μπαχαρικό με ξινούτσικη γεύση)
  • 180 γρ. τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια
  • 8 φέτες από λευκή μπαγκέτα, κομμένες διαγώνια
  • 3 κ.σ. άνηθος, ψιλοκομμένος
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 8 φέτες καπνιστού σολομού (περίπου 150 - 160 γρ. συνολικά)
  • 1 - 2 κ.γ. κάππαρη
  • 1 ώριμο αβοκάντο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 λεμόνι, πλυμένο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • λίγο σουμάκι (μπαχαρικό με ξινούτσικη γεύση)

Ας μαγειρέψουμε

Φρυγανίζουμε τις φέτες ψωμιού σε φρυγανιέρα (ή στο γκριλ), μέχρι να ροδίσουν ελαφρά αλλά να μην “αρπάξουν” και ξεραθούν. Τις αφήνουμε να κρυώσουν. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με τον άνηθο, το πιπέρι, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και αλείφουμε γενναιόδωρα τις φέτες ψωμιού με το μείγμα. Σε κάθε φέτα βάζουμε από 1 φέτα σολομού και πασπαλίζουμε με σουμάκι. Συμπληρώνουμε με 1 φετούλα αβοκάντο, 1 φέτα λεμόνι και λίγη κάππαρη. Σερβίρουμε αμέσως.

Αξιολόγηση

Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Νέα Ελληνική
Κλασική
Χριστούγεννα
Brunch
Χειμώνας
Ορεκτικό