facebook-pixel
Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΚρουτόν με αντσούγιες και γαρίδες
Ab logo
  • Κρουτόν με αντσούγιες και γαρίδες
Κρουτόν με αντσούγιες και γαρίδες

Κρουτόν με αντσούγιες και γαρίδες

από Σιμόνη Καφίρη
Μέτρια
31'- 60'
0/5
Υψηλό

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

4 μερίδες
  • 1/2 κεφάλι σκόρδο
  • 100 γρ. βούτυρο αλμυρό
  • 45 γρ. αντσούγιες φιλέτο
  • 1 κουταλάκι ρίγανη
  • 1 κουταλάκι μαντζουράνα
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι
  • 2 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 4 κουταλιά ελαιόλαδο
  • Νο 2 ή 3 γαρίδα
  • 1 μαύρη μπαγκέτα κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 1/2 κεφάλι σκόρδο
  • 100 γρ. βούτυρο αλμυρό
  • 45 γρ. αντσούγιες φιλέτο
  • 1 κουταλάκι ρίγανη
  • 1 κουταλάκι μαντζουράνα
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι
  • 2 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 4 κουταλιά ελαιόλαδο
  • Νο 2 ή 3 γαρίδα
  • 1 μαύρη μπαγκέτα κομμένη σε λεπτές φέτες

Ας μαγειρέψουμε

Χτυπάτε στο μίξερ το σκόρδο, καθαρισμένο, το βούτυρο, τα μυρωδικά, 3 κουταλιές από το ελαιόλαδο και τις αντσούγιες μέχρι να γίνουν ένας ομοιογενής πολτός. Φρυγανίζετε το ψωμί στο γκριλ από τη μία πλευρά. Αλείφετε τις φέτες ψωμιού με τον πολτό από την άλλη πλευρά. Καθαρίζετε τις γαρίδες από τα κεφάλια, το κέλυφος της πλάτης και το εντεράκι και τις κόβετε στην πλάτη κατά μήκος με κοφτερό μαχαίρι χωρίς να χωριστούν. Τις ανοίγετε σαν πεταλούδα. Τις αλείφετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τις αλατοπιπερώνετε και βάζετε μία γαρίδα πάνω από κάθε φέτα. Αραδιάζετε όλες τις φέτες πάνω σε σχάρα και τις ψήνετε στο γκριλ για 4-5 λεπτά, μέχρι να ψηθούν οι γαρίδες. Σερβίρετε αμέσως.

Αξιολόγηση

Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Πάρτυ ενηλίκων
Σνακ
Όλες οι εποχές
Απεριτίφ/Χωνευτικά

Βάλε στο καλάθι υλικά για 4 μερίδες

  • 7062286
  • Θυμάρι Αποξηραμένο 17 gr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064489
  • Σκόρδα ξερά Τεμάχιο
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064248
  • Βούτυρο Soft Αλατισμένο Σκαφάκι 225g
    225 γρ
    17,51 €/ κιλ
    €3,94
    7137842