Κυδώνια γεμιστά με κιμά στο φούρνο
από Μυρσίνη Λαμπράκη
Δυσκολία
ΜέτριαΧρόνος
>60'Κόστος
ΜεσαίοΑξιολόγηση
ΚαμίαΚλασική
Καθημερινές συνταγές
Κυρίως πιάτο
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες
- 6 κυδώνια
- Αλάτι
- 1 πρέζα γαρύφαλλο τριμμένο
- 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1/2 κουταλιά του γλυκού κανέλα
- 50 γρ. κουκουνάρια,καβουρδισμένα στο φούρνο
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 350 γρ. αρνίσιο ή βόειο κιμά
- 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1/2 κουταλάκι γλυκού μέτρια γεμάτο πιπέρι
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7064505
Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
7231636
7064499
7101795
Για δες 4 ακόμη προϊόντα
Ας μαγειρέψουμε
Πλένουμε τα κυδώνια. Τα ζεματάμε σε βραστό νερό για 5 λεπτά. Κόβουμε λίγο από το επάνω μέρος και το κρατάμε για καπάκι. Αδειάζουμε με το κουτάλι αρκετή από την ψίχα και μαζί αφαιρούμε και το κεντρικό στέλεχος που περιλαμβάνεικαι τα κουκούτσια. Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το βούτυρο.Προσθέτουμε τον κιμά και τον ανακατεύουμε, μέχρι να ροδίσει. Ρίχνουμε τα καρυκεύματα και τα κουκουνάρια ροδισμένα. Κατεβάζουμε τη γέμιση από τη φωτιά.Τοποθετούμε τα κυδώνια σε ταψί φούρνου. Τα γεμίζουμε με τον κιμά και τα σκεπάζουμε με τα καπάκια τους. Τα περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και με 1 φλιτζάνι τσαγιού καυτό νερό. Ψήνουμε τα κυδώνια στο φούρνο στους 180oC, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν περίπου για 30 -35 λεπτά.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Βραδινό
Όλες οι εποχές
Κυρίως πιάτο
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7064505
Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
7231636
7064499
7101795
Για δες 4 ακόμη προϊόντα