Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΚυπριακές Μελιτζάνες Αφέλια με Πουργούρι
Ab logo
  • Κυπριακές Μελιτζάνες Αφέλια με Πουργούρι

Κυπριακές Μελιτζάνες Αφέλια με Πουργούρι

από THE SAUCHA LIFE
Η χορτοφαγική εκδοχή της κλασικής συνταγής για Κυπριακά αφέλια, που αντικαθιστά το χοιρινό με μελιτζάνα και δαμάσκηνα, για μια νόστιμη, υγιεινή παραλλαγή του αγαπημένου Κυπριακού πιάτου!

Δυσκολία

Εύκολη

Χρόνος

31'- 60'

Κόστος

Χαμηλό

Αξιολόγηση

Καμία
Χορτοφαγική
Καθημερινές συνταγές
Κυρίως πιάτο
Κυπριακές Μελιτζάνες Αφέλια με Πουργούρι

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • αλάτι (για τα αφέλια)
  • αλάτι (για το πουργούρι)
  • 20 αποξηραμένα δαμάσκηνα (για τα αφέλια)
  • 2 ποτήρια ΑΒ Μακεδονικός Ξινόμαυρο κρασί (για τα αφέλια)
  • 4 μελιτζάνες (μεγάλες), κομμένες σε κύβους (για τα αφέλια)
  • 4 κουτ. σούπας ΑΒ σπόροι κόλιανδρου (για τα αφέλια)
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο (για τα αφέλια)
  • φρέσκο δενδρολίβανο (για τα αφέλια)
  • 1 ξυλάκι κανέλα (για τα αφέλια)
  • 400 g τομάτα κονκασέ (για τα αφέλια)
  • πιπέρι (για τα αφέλια)
  • 1 πακέτο πλιγούρι Μακεδονίας Η ΑΒ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ (για το πουργούρι)
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο (για το πουργούρι)
  • 1 τομάτα (φρέσκια), κομμένη σε κύβους (για το πουργούρι)
  • 1 κουτ. γλυκού χυμός λεμονιού (για το πουργούρι)
  • 5 κούπες νερό, βραστό (για το πουργούρι)
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο (για το πουργούρι)

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • Οίνος Ερυθρός Μακεδονικός 750ml
    750 ml
    5,67 Ε/ λιτ
    €4,25
    7087790
  • Αποξηραμένα Φρούτα Δαμάσκηνα 250g
    250 γρ
    10,92 Ε/ κιλ
    €2,73
    7096935
  • Τομάτα Στον Τρίφτη 500 gr
    500 γρ
    1,2 Ε/ κιλ
    €0,60
    7070538
  • Ντομάτες Τσαμπί Ελληνικές
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7063671
  • Ας μαγειρέψουμε

    1. Τσιγαρίζουμε τις μελιτζάνες σε ελαιόλαδο, μαζί με τον κόλιανδρο για περίπου 5’, σε μέτρια φωτιά.
    2. Προσθέτουμε το κρασί, την κανέλα, την τομάτα κονκασέ, τα δαμάσκηνα και το αλατοπίπερο, κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε να ψηθούν για περίπου 20’, μέχρι να εξατμιστεί το πολύ νερό.

    Για το πουργούρι:
    3. Παράλληλα, σε ένα άλλο σκεύος τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τη φρέσκια τομάτα σε ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά.
    4. Προσθέτουμε το πλιγούρι, το νερό, λίγο αλάτι και τον χυμό λεμονιού και αφήνουμε μέχρι το πλιγούρι να πιεί όλο το νερό.
    5. Σερβίρουμε τα αφέλια πάνω στο πουργούρι και γαρνίρουμε με φρέσκο δενδρολίβανο!

     

    Πηγή:

    THE SAUCHA LIFE http://www.thesauchalife.com/
    Αξιολόγηση
    Καμία
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Διεθνή
    Χορτοφαγική
    Καθημερινές συνταγές
    Μεσημεριανό
    Άνοιξη
    Κυρίως πιάτο
    • Κυπριακές Μελιτζάνες Αφέλια με Πουργούρι

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • Οίνος Ερυθρός Μακεδονικός 750ml
    750 ml
    5,67 Ε/ λιτ
    €4,25
    7087790
  • Αποξηραμένα Φρούτα Δαμάσκηνα 250g
    250 γρ
    10,92 Ε/ κιλ
    €2,73
    7096935
  • Τομάτα Στον Τρίφτη 500 gr
    500 γρ
    1,2 Ε/ κιλ
    €0,60
    7070538
  • Ντομάτες Τσαμπί Ελληνικές
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7063671