Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Ab logo
  • ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

από Alexandros Papandreou

Δυσκολία

Εύκολη

Χρόνος

1'- 30'

Κόστος

Χαμηλό

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Κυρίως πιάτο
ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Θα χρειαστώ υλικά για 2 μερίδες

2 μερίδες
  • 500 g Barilla Penne Rigate
  • 200 g Ασπρομανίταρα
  • 1 Κολοκυθάκι
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μελιτζάνα ψιλοκομμένη
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 400 g μοσχαράκι κοκκινιστό
  • 150 g μοσχαρίσιο ζωμό
  • 400 g σάλτσα τομάτας
  • 300 g γραβιέρα τριμμένη
  • 200 g κρέμα γάλακτος
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ας μαγειρέψουμε

Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο. Σοτάρετε τα λαχανικά, το κολοκυθάκι, την μελιτζάνα, το καρότο, το κρεμμύδι και τα ασπρομανίταρα για 2-3 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Προσθέτετε το κοκκινιστό μοσχαράκι, το οποίο έχετε ξεφτίσει με τα χέρια σας, σβήνετε με τον μοσχαρίσιο ζωμό, προσθέτετε 200 γραμμάρια σάλτσα τομάτας και ανακατεύετε καλά. Σε ένα μικρό πυρέξ περιχύνετε την μίση κρέμα γάλακτος, 100 γραμμάρια σάλτσα τομάτας και πασπαλίζετε με λίγη τριμμένη γραβιέρα. Καλύπτεται με τα λαζάνια, απλώνετε το 1/3 της γέμισης και επαναλαμβάνετε άλλες 2 στρώσεις με λαζάνια και γέμιση, τελειώνοντας με μία στρώση λαζάνια. Περιχύνετε από πάνω με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος, την υπόλοιπη σάλτσα τομάτας και την υπόλοιπη γραβιέρα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 40-45 λεπτά περίπου. Όταν τα λαζάνια είναι έτοιμα τα αποσύρετε από τον φούρνο και τα αφήνετε λίγη ώρα πριν τα κόψετε.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Μεσογειακή
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Κυρίως πιάτο
  • ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ