Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΛαχανάκια Βρυξελλών με κάστανα
Ab logo
  • Λαχανάκια Βρυξελλών με κάστανα

Λαχανάκια Βρυξελλών με κάστανα

από Βίκυ Σμυρλή

Δυσκολία

Εύκολη

Χρόνος

31'- 60'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

3 στα 5
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Ορεκτικό
Λαχανάκια Βρυξελλών με κάστανα

Θα χρειαστώ υλικά για 10 μερίδες

10 μερίδες
  • 1,5 κιλά λαχανάκια Βρυξελλών φρέσκα, σοταρισμένα
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο (για την επικάλυψη)
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό (για την επικάλυψη)
  • 1 φλιτζάνι γαλέτα (για την επικάλυψη)
  • 2 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • πιπέρι
  • Αλάτι
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο για το σοτάρισμα
  • 1 κιλό κάστανα βρασμένα, ελαφρά σοταρισμένα
  • Λίγο πιπέρι (για την επικάλυψη)

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • ΛΑΧΑΝΟ ΤΥΠΟΥ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7063816
  • Ροδάμι Βούτυρο Γάλακτος 600 gr
    600 γρ
    14,48 Ε/ κιλ
    €8,69
    7133790
  • Μαϊντανός Τεμάχιο Ελληνικός
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064307
  • Ας μαγειρέψουμε

    Καθαρίζετε τα λαχανάκια από τα εξωτερικά χαλασμένα φύλλα και κόβετε την ρίζα τους για να είναι καθαρή. Τα βράζετε σε αλατισμένο νερό. Τα σουρώνετε καλά και τα σοτάρετε σε 1 κουτ. σούπας βούτυρο και 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο. Χαράζετε τα κάστανα και τα βράζετε σε νερό με λίγο αλάτι. Τα αφήνετε να κρυώσουν και τα καθαρίζετε. Τα σοτάρετε στο υπόλοιπο βούτυρο και ελαιόλαδο (1+1 κουτ.σούπας). Αναμειγνύετε τη γαλέτα με τον μαϊντανό και πασπαλίζετε ένα σκεύος για ψήσιμο στον φούρνο και για σερβίρισμα στο τραπέζι. Αναμειγνύετε τα λαχανάκια με τα κάστανα σε ένα μπολ και τα μεταφέρετε μέσα στο σκεύος. Κόβετε μερικά κάστανα σε μικρά κομματάκια και ρίχνετε 1 κουτ. σούπας βούτυρο για να γίνουν ένας πολτός περίπου όσο μισό φλιτζάνι. Μοιράζετε τον πολτό ανάμεσα στα λαχανάκια και τα κάστανα για να γίνουν σώμα με το ψήσιμο. Αναμειγνύετε τα υλικά της επικάλυψης. Στρώνετε το μίγμα πάνω στο oγκρατέν και το καλύπτετε. Το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC κάτω από το γκριλ για 20 λεπτά, περίπου, ή μέχρι να κάνει μια χρυσαφένια κρούστα. Το σερβίρετε ζεστό σαν συνοδευτικό για γαλοπούλα ή άλλο πουλερικό αλλά και για ένα ψητό κρέας.
    Αξιολόγηση
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Διεθνή
    Κλασική
    Καθημερινές συνταγές
    Brunch
    Άνοιξη,Χειμώνας
    Ορεκτικό
    • Λαχανάκια Βρυξελλών με κάστανα

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • ΛΑΧΑΝΟ ΤΥΠΟΥ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7063816
  • Ροδάμι Βούτυρο Γάλακτος 600 gr
    600 γρ
    14,48 Ε/ κιλ
    €8,69
    7133790
  • Μαϊντανός Τεμάχιο Ελληνικός
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064307