Λάχανο κόκκινο στην κατσαρόλα με λουκάνικο και κυδώνια
Δυσκολία
ΜέτριαΧρόνος
31'- 60'Κόστος
ΜεσαίοΑξιολόγηση
Καμία
Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες
- 1 κιλό κόκκινο λάχανο ξυσμένο σε λεπτά κομμάτια
- Αλάτι
- 2 κυδώνια καθαρισμένα και κομμένα σε μέτρια κομμάτια
- 1/2 κιλό λουκάνικα χοιρινό σε κομμάτια
- 3 κουταλιές του γλυκού ξίδι από κόκκινο κρασί
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού κρασί κόκκινο
- 1 ψιλοτριμμένο κρεμμύδι
- 80 γρ. ζάχαρη
- 80 γρ. ελαιόλαδο ή βούτυρο
- 1 χυμό από λεμόνι
- 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- πιπέρι
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
Ας μαγειρέψουμε
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το λάχανο, προσθέτουμε τα κυδώνια,το κύμινο, το αλάτι, το πιπέρι και το χυμό λεμονιού. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί, κάνοντάς τους με τα χέρια ένα ελαφρύ μασάζ, σκεπάζουμε και τα αφήνουμε για 2 ώρες εκτός ψυγείου να μαραθούν. Τσιγαρίζουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο ή το ελαιόλαδο μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι να αρχίσει να αλλάζει χρώμα και να καραμελώσει. Ρίχνουμε το κρεμμύδι μαζί με τα λουκάνικα και το ανακατεύουμε μέχρι να πάρει και αυτό χρώμα. Σβήνουμε με το ξίδι. Προσθέτουμε το μαριναρισμένο λάχανο μαζί με την μαρινάδα και βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 20 λεπτά περίπου. Μόλις μαλακώσει σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε για 10 ακόμα λεπτά να σιγοβράσει.