Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΛαχανοντολμάδες Κοζανίτικοι
Ab logo
  • Λαχανοντολμάδες Κοζανίτικοι

Λαχανοντολμάδες Κοζανίτικοι

από Funky Cook
Η Food Blogger FUNKY COOK - Εύα Μονοχάρη προτείνει ένα εορταστικό μενού με γεύση Ελλάδας - πρώτο ορεκτικό οι "Κοζανίτικοι Λαχανοντολμάδες", ένα γιορτινό φαγητό που έχει συμβολική σημασία καθώς το τύλιγμα των φύλλων του λάχανου συμβολίζει τα σπάργανα του Χριστού. Χρόνια πολλά!
Λαχανοντολμάδες Κοζανίτικοι
Μέτρια
>60'
0/5
Μεσαίο

Θα χρειαστώ υλικά για

Συστατικά
1 μερίδα
  • 1 λάχανο (για το περίβλυμα)
  • χυμός 2 λεμονιών (για το περίβλυμα + το 2ο για το σερβίρισμα)
  • 1 lt νερό (για το περίβλυμα)
  • 600 g μοσχαρίσιος κιμάς (για τη γέμιση)
  • 400 g χοιρινός κιμάς (για τη γέμιση)
  • 2 ξερό κρεμμύδι, μεγάλο (για τη γέμιση)
  • 50 g ρύζι καρολίνα (για τη γέμιση)
  • 100 ml κόκκινο κρασί (για τη γέμιση)
  • 100 ml ελαιόλαδο (για τη γέμιση)
  • 1 κουτ. σούπας τοματοπελτές (για τη γέμιση)
  • 1 κόκκινο πιπέρι (για τη γέμιση) κόκκινο πιπέρι (για τη γέμιση)
  • αλάτι (για τη γέμιση)
  • 1 λάχανο (για το περίβλυμα)
  • χυμός 2 λεμονιών (για το περίβλυμα + το 2ο για το σερβίρισμα)
  • 1 lt νερό (για το περίβλυμα)
  • 600 g μοσχαρίσιος κιμάς (για τη γέμιση)
  • 400 g χοιρινός κιμάς (για τη γέμιση)
  • 2 ξερό κρεμμύδι, μεγάλο (για τη γέμιση)
  • 50 g ρύζι καρολίνα (για τη γέμιση)
  • 100 ml κόκκινο κρασί (για τη γέμιση)
  • 100 ml ελαιόλαδο (για τη γέμιση)
  • 1 κουτ. σούπας τοματοπελτές (για τη γέμιση)
  • 1 κόκκινο πιπέρι (για τη γέμιση) κόκκινο πιπέρι (για τη γέμιση)
  • αλάτι (για τη γέμιση)