Λαχανοντολμάδες Κοζανίτικοι
από Funky Cook
Η Food Blogger FUNKY COOK - Εύα Μονοχάρη προτείνει ένα εορταστικό μενού με γεύση Ελλάδας - πρώτο ορεκτικό οι "Κοζανίτικοι Λαχανοντολμάδες", ένα γιορτινό φαγητό που έχει συμβολική σημασία καθώς το τύλιγμα των φύλλων του λάχανου συμβολίζει τα σπάργανα του Χριστού. Χρόνια πολλά!

Μέτρια
>60'
0/5
Μεσαίο
Θα χρειαστώ υλικά για
Συστατικά 1 μερίδα
- 1 λάχανο (για το περίβλυμα)
- χυμός 2 λεμονιών (για το περίβλυμα + το 2ο για το σερβίρισμα)
- 1 lt νερό (για το περίβλυμα)
- 600 g μοσχαρίσιος κιμάς (για τη γέμιση)
- 400 g χοιρινός κιμάς (για τη γέμιση)
- 2 ξερό κρεμμύδι, μεγάλο (για τη γέμιση)
- 50 g ρύζι καρολίνα (για τη γέμιση)
- 100 ml κόκκινο κρασί (για τη γέμιση)
- 100 ml ελαιόλαδο (για τη γέμιση)
- 1 κουτ. σούπας τοματοπελτές (για τη γέμιση)
- 1 κόκκινο πιπέρι (για τη γέμιση) κόκκινο πιπέρι (για τη γέμιση)
- αλάτι (για τη γέμιση)
- 1 λάχανο (για το περίβλυμα)
- χυμός 2 λεμονιών (για το περίβλυμα + το 2ο για το σερβίρισμα)
- 1 lt νερό (για το περίβλυμα)
- 600 g μοσχαρίσιος κιμάς (για τη γέμιση)
- 400 g χοιρινός κιμάς (για τη γέμιση)
- 2 ξερό κρεμμύδι, μεγάλο (για τη γέμιση)
- 50 g ρύζι καρολίνα (για τη γέμιση)
- 100 ml κόκκινο κρασί (για τη γέμιση)
- 100 ml ελαιόλαδο (για τη γέμιση)
- 1 κουτ. σούπας τοματοπελτές (για τη γέμιση)
- 1 κόκκινο πιπέρι (για τη γέμιση) κόκκινο πιπέρι (για τη γέμιση)
- αλάτι (για τη γέμιση)