Ab logo
  • Λαχανοντολμάδες

Λαχανοντολμάδες

από Νίκος Μαούνης

Δυσκολία

Μέτρια

Χρόνος

>60'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

5 στα 5
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Κυρίως πιάτο
Λαχανοντολμάδες

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • 1 κιλό λάχανο
  • 1/3 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 1/3 κουταλιά του γλυκού κύμινο ΑΒ
  • 3 φλιτζάνια του τσαγιού ζωμό κρέατος
  • 1 κουταλιά της σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο «Η ΑΒ κοντά στην Ελληνική Γη»
  • 3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι καρολίνα 365
  • 3 μέτρια κρεμμύδια ψιλοτριμμένα
  • 500 γρ. κιμά βόειο "AB MEAT FRESH"
  • 2 φρέσκα αβγά "AB CHOICE" xxl (για το αβγολέμονο)
  • 1/3 κουταλάκι γλυκού μέτρια γεμάτο πιπέρι
  • 3 Χυμό από λεμόνια (για το αβγολέμονο)
  • 2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ AB (για το αβγολέμονο)

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • Κύμινο Τριμμένο 35 gr
    35 γρ
    30,57 Ε/ κιλ
    €1,07
    7064486
  • Φρέσκος Ζωμός Βοδινού Σπιτικός 112 gr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7069485
  • Άνιθος Τεμάχιο Ελληνικός
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064310
  • Ας μαγειρέψουμε

    Κόβετε το λάχανο στη βάση του και αφαιρείτε το σκληρό μέρος, την «καρδιά», από το κάτω μέρος. Το ρίχνετε ολόκληρο σε μια φαρδιά κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και το βράζετε για 15 λεπτά για να μαλακώσει. Το τραβάτε με τρυπητή κουτάλα και το βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ να κρυώσει εντελώς.Ετοιμάζετε παράλληλα τη γέμιση: Ανακατεύετε τον κιμά με το ρύζι,το κρεμμύδι, το μαϊντανό, τον άνηθο, το κύμινο και τα αλατοπιπερώνετε.Βγάζετε ένα -ένα τα φύλλα από το λάχανο και τα απλώνετε σε μια επίπεδη επιφάνεια. Παίρνετε ένα από τα φύλλα, αφαιρείτε το χοντρό μέρος και το σχίζετε στα δυο. Βάζετε μια κουταλιά μείγμα στο κάτω μέρος του φύλλου, διπλώνετε την οριζόντια πλευρά, μετά τις κάθετες πλευρές και τυλίγετε. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία. Στοιβάζετε τους ντολμάδες στην κατσαρόλα.Όταν τελειώσετε, προσθέτετε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και τον ζωμό. Βράζετε σε μέτρια φωτιά για 60 λεπτά. Χτυπάτε τα αβγά με το λεμόνι και το κορν φλάουρ, κατεβάζετε το φαγητό από τη φωτιά, παίρνετε αρκετό από το ζουμί του και το ρίχνετε σιγά σιγά στο μείγμα των αβγών ανακατεύοντας συνεχώς.Προσθέτετε το αβγολέμονο στο φαγητό. Σερβίρετε ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου. 

    Χρόνος προετοιμασίας:

    40 λεπτά 

    Χρόνος μαγειρέματος:

    1 ώρα περίπου
    Αξιολόγηση
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Ελληνική
    Κλασική
    Καθημερινές συνταγές
    Μεσημεριανό
    Φθινόπωρο,Χειμώνας
    Κυρίως πιάτο
    • Λαχανοντολμάδες

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • Κύμινο Τριμμένο 35 gr
    35 γρ
    30,57 Ε/ κιλ
    €1,07
    7064486
  • Φρέσκος Ζωμός Βοδινού Σπιτικός 112 gr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7069485
  • Άνιθος Τεμάχιο Ελληνικός
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064310