Λαδερή σελινόριζα με αρακά
από MADEWITHAB
Δυσκολία
ΕύκοληΧρόνος
31'- 60'Κόστος
ΧαμηλόΑξιολόγηση
5 στα 5Vegan
Καθημερινές συνταγές
Κυρίως πιάτο

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες
- 500 γρ. αρακάς
- 1000 γρ. σελινόριζες, κομμένες κυδωνάτες
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 καρότο, κομμένο σε ροδέλες
- 2 πράσα, ψιλοκομμένα
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1 ματσάκι άνηθος
- 1 ματσάκι μαϊντανός
- 100 ml ελαιόλαδο
- 350 ml ζωμός λαχανικών
- 1 λεμόνι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- αλάτι
Ας μαγειρέψουμε
1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα ελαιόλαδου, σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3’ και προσθέτουμε τον αρακά, τα πράσα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το καρότο συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 5’ ακόμη. 2. Προσθέτουμε τον μαϊντανό τον άνηθο, τον ζωμό λαχανικών, το αλατοπίπερο και σιγοβράζουμε για 20’. 3. Προσθέτουμε τις σελινόριζες και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη. 4. Σιγοβράζουμε για ακόμη 25’, ώστε να μείνει το φαγητό μόνο με το λάδι του. 5. Μόλις το φαγητό είναι έτοιμο αποσύρουμε, προσθέτουμε το χυμό 1 λεμονιού και σερβίρουμε.
Αξιολόγηση
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Vegan
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Κυρίως πιάτο