Ας μαγειρέψουμε
1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα ελαιόλαδου, σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3’ και προσθέτουμε τον αρακά, τα πράσα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το καρότο συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 5’ ακόμη. 2. Προσθέτουμε τον μαϊντανό τον άνηθο, τον ζωμό λαχανικών, το αλατοπίπερο και σιγοβράζουμε για 20’. 3. Προσθέτουμε τις σελινόριζες και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη. 4. Σιγοβράζουμε για ακόμη 25’, ώστε να μείνει το φαγητό μόνο με το λάδι του. 5. Μόλις το φαγητό είναι έτοιμο αποσύρουμε, προσθέτουμε το χυμό 1 λεμονιού και σερβίρουμε.