Λαγός ή κουνέλι με θυμάρι και κονιάκ στη γάστρα
από Μυρσίνη Λαμπράκη
Δυσκολία
ΜέτριαΧρόνος
>60'Κόστος
ΥψηλόΑξιολόγηση
ΚαμίαΚλασική
Καθημερινές συνταγές
Κυρίως πιάτο
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 2 μερίδες
- 1 μεγάλος λαγός ή κουνέλι ολόκληρο
- 2 γαρύφαλλα
- 1 φλούδα πορτοκαλιού
- 1 κ.σούπας μέλι
- 3 κουταλιές της σούπας μηλόξιδο
- 2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- 10 μικρά κρεμμυδάκια ολόκληρα
- Αλάτι
- 1/2 κουταλάκι γλυκού μέτρια γεμάτο πιπέρι
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού κονιάκ
- 4 κομμάτια θυμάρι (κατά προτίμηση ολόκληρα ανθισμένα κλαδιά)
- 5 κ. σούπας ελαιόλαδο
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7064505
7126679
Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
7135652
7084536
Για δες 4 ακόμη προϊόντα
Ας μαγειρέψουμε
Παίρνουμε το κουνέλι ή το λαγό και το ξεπλένουμε κάτω από άφθονο τρεχούμενο κρύο νερό. Το τοποθετούμε μέσα σε μια ευρύχωρη λεκάνη. Πασπαλίζουμε εξωτερικά και εσωτερικά με το αλάτι, το πιπέρι, το κύμινο και αλείφουμε με το μέλι. Τοποθετούμε στην κοιλιά του τα κρεμμυδάκια πάνω στα οποία έχουμε καρφώσει τα γαρύφαλλα και το σκόρδο. Στρώνουμε τον πάτο μιας ευρύχωρης γάστρας με τα κλαδιά του θυμαριού και τη φλούδα πορτοκαλιού. Τοποθετούμε επάνω το κρέας και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, το κονιάκ και το ξίδι. Σκεπάζουμε και τοποθετούμε στο φούρνο. Ψήνουμε στους 180oC για 3-4 ώρες χωρίς να ανοίξουμε το καπάκι.Σερβίρουμε το λαγό ή το κουνέλι μαζί με τη σάλτσα του και συνοδεύουμε με άφθονη πράσινη σαλάτα ή λευκό ρύζι βουτύρου.
Χρόνος προετοιμασίας:
30 λεπτάΧρόνος μαγειρέματος:
3- 4 ώρεςΑξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Όλες οι εποχές
Κυρίως πιάτο
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7064505
7126679
Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
7135652
7084536
Για δες 4 ακόμη προϊόντα