Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΛαβράκι φιλέτο με ταλιατέλες λαχανικών
Ab logo
  • Λαβράκι φιλέτο με ταλιατέλες λαχανικών

Λαβράκι φιλέτο με ταλιατέλες λαχανικών

από Μυρσίνη Λαμπράκη

Δυσκολία

Εύκολη

Χρόνος

1'- 30'

Κόστος

Υψηλό

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Κυρίως πιάτο
Λαβράκι φιλέτο με ταλιατέλες λαχανικών

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • 2 μεγάλα κολοκύθια
  • 2 μεγάλο καρότο
  • 30 γρ. πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά του γλυκού άνηθο
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά του γλυκού βούτυρο
  • 100 ml ζωμό ψαριού
  • 1 πρέζα κόλιανδρο ψιλοτριμμένο
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού κρασί λευκό
  • 1 κιλό φιλέτο λαβράκι
  • πιπέρι

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • Ελαιόλαδο Εξαιρετικό Παρθένο Ποικιλία Κορωνέικη 1lt
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7231636
  • Κολοκύθια Χύμα Ελληνικά
    Super Tιμή 1,19 €
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7063710
  • Καρότα Χύμα Ελληνικά
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7063924
  • Άνιθος Τεμάχιο Ελληνικός
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064310
  • Ας μαγειρέψουμε

    >Μαρινάρετε τα φιλέτα του ψαριού στο ελαιόλαδο, το κρασί και το κόλιανδρο για μισή ώρα. Τα τραβάτε από τη μαρινάδα και τα βάζετε σε αντικολλητικό τηγάνι για 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Τα μεταφέρετε σε ένα ταψάκι και τελειώνετε το ψήσιμό τους στο φούρνο στους 150°C. Προσοχή δεν πρέπει να τα αφήσετε περισσότερο από 5-7 λεπτά (ανάλογα με το πάχος του φιλέτου ώστε να μην σας ξεραθούν). Kόβετε τα λαχανικά σας σε λεπτές φέτες με το μαντολίνο ή με το ειδικό εργαλείο κουζίνας. Τα ζεματάτε σε αλατισμένο νερό που βράζει για 3 λεπτά(πρέπει να παραμείνουν τραγανά).Ετοιμάζετε τη σάλτσα ως εξής: Στο αντικολλητικό τηγάνι που έχετε ψήσει αρχικά τα φιλέτα ρίχνετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο μόλις ζεσταθούν προσθέτετε τις ελιές, το φρέσκο άνηθοκαι το ζωμό ψαριού ή τη μαρινάδα. Δοκιμάζετε αλατοπιπερώνετε και αφήνετε τη σάλτσα σας να βράσει για 3-4 λεπτά ώστε να αποκτήσει μια σχετικά πηκτή υφή. Σερβίρετε το ψάρι ζεστό με μερικές «ταλιατέλες» λαχανικών στο πλάι και τη σάλτσα ελιάς.


    Αξιολόγηση
    Καμία
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Διεθνή
    Κλασική
    Καθημερινές συνταγές
    Μεσημεριανό
    Όλες οι εποχές
    Κυρίως πιάτο
    • Λαβράκι φιλέτο με ταλιατέλες λαχανικών

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • Ελαιόλαδο Εξαιρετικό Παρθένο Ποικιλία Κορωνέικη 1lt
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7231636
  • Κολοκύθια Χύμα Ελληνικά
    Super Tιμή 1,19 €
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7063710
  • Καρότα Χύμα Ελληνικά
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7063924
  • Άνιθος Τεμάχιο Ελληνικός
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064310