facebook-pixel
Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΛαβράκι γεμιστό με τομάτες, ελιές και κάπαρη
Ab logo
  • Λαβράκι γεμιστό με τομάτες, ελιές και κάπαρη
Λαβράκι γεμιστό με τομάτες, ελιές και κάπαρη

Λαβράκι γεμιστό με τομάτες, ελιές και κάπαρη

από #MadeWithAB
Εύκολο και νόστιμο ψάρι
Εύκολη
31'- 60'
4/5
Χαμηλό

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

4 μερίδες
  • 4 λαβράκια
  • 4 τομάτες
  • 50 g ελιές
  • 2 κ/σ κάπαρη
  • 2 παξιμάδια τριμμένα
  • 1 κ/σ μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1 κ/σ άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 1/2 κ/σ ρίγανη
  • 150 ml τοματοχυμός
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι σε χυμό
  • φρεσκοκομμένο πιπέρι
  • αλάτι
  • 4 λαβράκια
  • 4 τομάτες
  • 50 g ελιές
  • 2 κ/σ κάπαρη
  • 2 παξιμάδια τριμμένα
  • 1 κ/σ μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1 κ/σ άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 1/2 κ/σ ρίγανη
  • 150 ml τοματοχυμός
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι σε χυμό
  • φρεσκοκομμένο πιπέρι
  • αλάτι

Ας μαγειρέψουμε

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC 2. Ξεπλένουμε τα λαβράκια κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό. 3. Αφαιρούμε από τις τομάτες τη φλούδα, τους σπόρους και τις ψιλοκόβουμε. 4. Σε ένα μπολ, αναμειγνύουμε τις τομάτες, τις ελιές, την κάπαρη, τα παξιμάδια, τη ρίγανη και το αλατοπίπερο. 5. Με αυτό το μείγμα γεμίζουμε τα λαβράκια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο. 6. Ανακατεύουμε τον τοματοχυμό, το ελαιόλαδο, τον χυμό του λεμονιού, τον μαϊντανό, τον άνηθο, προσθέτουμε αλατοπίπερο και περιχύνουμε τα λαβράκια. 7. Ψήνουμε στον φούρνο 45’ στους 180οC και σερβίρουμε.

Αξιολόγηση

Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Κυρίως πιάτο