Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΛαβράκι ή τσιπούρα με κριθαρότο λαχανικών
Ab logo
  • Λαβράκι ή τσιπούρα με κριθαρότο λαχανικών

Λαβράκι ή τσιπούρα με κριθαρότο λαχανικών

από MADEWITHAB
Λαβράκι ή τσιπούρα με κριθαρότο λαχανικών

Δυσκολία

Εύκολη

Χρόνος

31'- 60'

Κόστος

Χαμηλό

Αξιολόγηση

5 στα 5
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Κυρίως πιάτο
Λαβράκι ή τσιπούρα με κριθαρότο λαχανικών

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • 300 g κριθαράκι ολικής άλεσης
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 6 φιλέτα ψαριού
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κ/γ βούτυρο
  • 3 κ/σ ελαιόλαδο
  • 1000 ml καυτός ζωμός λαχανικών
  • 1 κ/γ τοματοπελτές
  • 1/4 κ/γ θυμάρι
  • 2 κ/σ μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 4 τομάτες, ψιλοκομμένες
  • 1 κολοκυθάκι, ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο, ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • 100 g πιπεριές, κομμένες σε λεπτές λωρίδες
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

Ας μαγειρέψουμε

1. Σε βαθύ τηγάνι σωτάρουμε τα λαχανικά με το ελαιόλαδο για 3-4’. 2. Προσθέτουμε το κριθαράκι και σωτάρουμε για 1-2’, προσθέτουμε τον τοματοπελτέ, το θυμάρι, τις τομάτες και αλατοπίπερο. 3. Ξεκινάμε να προσθέτουμε σταδιακά τον ζωμό, σε μικρές ποσότητες ανακατεύοντας τακτικά. 4. Μόλις προσθέσουμε και την τελευταία ποσότητα από τον ζωμό, προσθέτουμε τα φιλέτα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μετά από 3-4’ αποσύρουμε. 5. Τέλος, προσθέτουμε το βούτυρο και τον μαϊντανό και σερβίρουμε.
Αξιολόγηση
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Όλες οι εποχές
Κυρίως πιάτο
  • Λαβράκι ή τσιπούρα με κριθαρότο λαχανικών