facebook-pixel
Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΛαβράκι βουτύρου τυλιχτό σε λαχανόφυλλα
Ab logo
  • Λαβράκι βουτύρου τυλιχτό σε λαχανόφυλλα
Λαβράκι βουτύρου τυλιχτό σε λαχανόφυλλα

Λαβράκι βουτύρου τυλιχτό σε λαχανόφυλλα

από Μυρσίνη Λαμπράκη
Μέτρια
>60'
4/5
Υψηλό

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

6 μερίδες
  • 1 λαβράκι του κιλού καθαρισμένο πολύ καλά και από τα εντόσθια
  • 7 φύλλα μεγάλα λάχανου
  • 1 πολύ μικρή πρέζα κόλιανδρο, σκόνη
  • 1 πολύ μικρή πρέζα κύμινο, σκόνη
  • 1 πολύ μικρή πρέζα πιπέρι, μαύρο
  • 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο φρέσκο
  • 2 μέτρια κρεμμύδια πολτοποιημένα (για τη μαρινάδα)
  • 1,5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο (για τη μαρινάδα)
  • 1 μέτριο λεμόνι, χυμός (για τη μαρινάδα)
  • αλάτι (για τη μαρινάτα)
  • 1 λαβράκι του κιλού καθαρισμένο πολύ καλά και από τα εντόσθια
  • 7 φύλλα μεγάλα λάχανου
  • 1 πολύ μικρή πρέζα κόλιανδρο, σκόνη
  • 1 πολύ μικρή πρέζα κύμινο, σκόνη
  • 1 πολύ μικρή πρέζα πιπέρι, μαύρο
  • 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο φρέσκο
  • 2 μέτρια κρεμμύδια πολτοποιημένα (για τη μαρινάδα)
  • 1,5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο (για τη μαρινάδα)
  • 1 μέτριο λεμόνι, χυμός (για τη μαρινάδα)
  • αλάτι (για τη μαρινάτα)

Ας μαγειρέψουμε

Τοποθετείτε το πολτοποιημένο κρεμμύδι σε ένα μπολ και του προσθέτετε λίγο αλάτι. Το αφήνετε για 25 λεπτά να «βγάλει» τα υγρά του. Ρίχνετε το ελαιόλαδο μαζί με το λεμόνι και ανακατεύετε. Τοποθετείτε το ψάρι σε ένα μικρό επίπεδο σχεδόν πυρέξ. Το περιχύνετε με τη μαρινάδα και το αφήνετε για τουλάχιστον 1 ½ ώρα, γυρίζοντας το ψάρι 2-3 φορές, ώστε να μαριναριστεί ομοιόμορφα. Pίχνετε τα φύλλα του λάχανου σε βραστό νερό για 4-5 λεπτά. Τα τραβάτε από το νερό προσεκτικά, χωρίς να σας σπάσουν και τα τοποθετείτε σε ένα τρυπητό να στραγγίσουν τα υγρά τους. Στρώνετε τη βάση ενός μικρού πυρέξ με τα φύλλα από το λάχανο, τα οποία αφήνετε να περισσεύουν από τα χείλη του σκεύους. Τραβάτε το ψάρι από τη μαρινάδα και χωρίς να το στραγγίσετε το τοποθετείτε πάνω στα φύλλα του λάχανου. Ανακατεύετε όλα τα μπαχαρικά μαζί με το αλάτι και πασπαλίζετε με αυτό το ψάρι. Κλείνετε το ψάρι μέσα στα φύλλα γυρίζοντας τα προς τα μέσα. Λιώνετε το βούτυρο και περιχύνετε με αυτό τα φύλλα του λάχανου από πάνω. Βάζετε στο ταψί 2 φλιτζάνια τσαγιού νερό και ψήνετε στο φούρνο για 35-40 λεπτά στους 200°C. Σερβίρετε το ψάρι ζεστό μέσα στα φύλλα, που τα ανοίγετε στο τραπέζι.

Αξιολόγηση

Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Άνοιξη,Χειμώνας
Κυρίως πιάτο

Βάλε στο καλάθι υλικά για 6 μερίδες

  • ΓΚΡΕΙΠ ΦΡΟΥΤ ΚΟΚΚΙΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7062935
  • Λάχανο Άσπρο Βιολογικής Γεωργίας Ελληνικό
    Super Tιμή 1.29€
    ~1,7 κιλ
    1,44€/kg€2,45
    1,29 €/kg
    ~€2,19
    7063808
  • Κύμινο Τριμμένο 35 gr
    35 γρ
    33,71 €/ κιλ
    €1,18
    7064486
  • ΠΙΠΕΡΙ ΜΑΥΡΟ ΧΟΝΔΡΟ ΣΕ ΜΥΛΟ 45 GR
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064442