Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΛαβράκι βουτύρου τυλιχτό σε λαχανόφυλλα
Ab logo
  • Λαβράκι βουτύρου τυλιχτό σε λαχανόφυλλα

Λαβράκι βουτύρου τυλιχτό σε λαχανόφυλλα

από Μυρσίνη Λαμπράκη

Δυσκολία

Μέτρια

Χρόνος

>60'

Κόστος

Υψηλό

Αξιολόγηση

4 στα 5
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Κυρίως πιάτο
Λαβράκι βουτύρου τυλιχτό σε λαχανόφυλλα

Θα χρειαστώ υλικά για 6 μερίδες

6 μερίδες
  • 1 λαβράκι του κιλού καθαρισμένο πολύ καλά και από τα εντόσθια
  • 1 μέτριο λεμόνι, χυμός (για τη μαρινάδα)
  • 1,5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο (για τη μαρινάδα)
  • 2 μέτρια κρεμμύδια πολτοποιημένα (για τη μαρινάδα)
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο φρέσκο
  • 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 1 πολύ μικρή πρέζα πιπέρι, μαύρο
  • 1 πολύ μικρή πρέζα κύμινο, σκόνη
  • 1 πολύ μικρή πρέζα κόλιανδρο, σκόνη
  • 7 φύλλα μεγάλα λάχανου
  • αλάτι (για τη μαρινάτα)

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • ΓΚΡΕΙΠ ΦΡΟΥΤ ΚΟΚΚΙΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7062935
  • Λεμόνια Συσκευασμένα Ελληνικά
    ~1 κιλ
    ~1,29€/kg
    ~€1,29
    7062945
  • Ελαιόλαδο Εξαιρετικό Παρθένο Ποικιλία Κορωνέικη 1lt
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7231636
  • Κρεμμύδια Ξερά Βιολογικής Γεωργίας Ελληνικά
    Super Tιμή 1,49 €
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064221
  • Ας μαγειρέψουμε

    Τοποθετείτε το πολτοποιημένο κρεμμύδι σε ένα μπολ και του προσθέτετε λίγο αλάτι. Το αφήνετε για 25 λεπτά να «βγάλει» τα υγρά του. Ρίχνετε το ελαιόλαδο μαζί με το λεμόνι και ανακατεύετε. Τοποθετείτε το ψάρι σε ένα μικρό επίπεδο σχεδόν πυρέξ. Το περιχύνετε με τη μαρινάδα και το αφήνετε για τουλάχιστον 1 ½ ώρα, γυρίζοντας το ψάρι 2-3 φορές, ώστε να μαριναριστεί ομοιόμορφα. Pίχνετε τα φύλλα του λάχανου σε βραστό νερό για 4-5 λεπτά. Τα τραβάτε από το νερό προσεκτικά, χωρίς να σας σπάσουν και τα τοποθετείτε σε ένα τρυπητό να στραγγίσουν τα υγρά τους. Στρώνετε τη βάση ενός μικρού πυρέξ με τα φύλλα από το λάχανο, τα οποία αφήνετε να περισσεύουν από τα χείλη του σκεύους. Τραβάτε το ψάρι από τη μαρινάδα και χωρίς να το στραγγίσετε το τοποθετείτε πάνω στα φύλλα του λάχανου. Ανακατεύετε όλα τα μπαχαρικά μαζί με το αλάτι και πασπαλίζετε με αυτό το ψάρι. Κλείνετε το ψάρι μέσα στα φύλλα γυρίζοντας τα προς τα μέσα. Λιώνετε το βούτυρο και περιχύνετε με αυτό τα φύλλα του λάχανου από πάνω. Βάζετε στο ταψί 2 φλιτζάνια τσαγιού νερό και ψήνετε στο φούρνο για 35-40 λεπτά στους 200°C. Σερβίρετε το ψάρι ζεστό μέσα στα φύλλα, που τα ανοίγετε στο τραπέζι.
    Αξιολόγηση
    Καμία
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Διεθνή
    Κλασική
    Καθημερινές συνταγές
    Μεσημεριανό
    Άνοιξη,Χειμώνας
    Κυρίως πιάτο
    • Λαβράκι βουτύρου τυλιχτό σε λαχανόφυλλα

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • ΓΚΡΕΙΠ ΦΡΟΥΤ ΚΟΚΚΙΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7062935
  • Λεμόνια Συσκευασμένα Ελληνικά
    ~1 κιλ
    ~1,29€/kg
    ~€1,29
    7062945
  • Ελαιόλαδο Εξαιρετικό Παρθένο Ποικιλία Κορωνέικη 1lt
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7231636
  • Κρεμμύδια Ξερά Βιολογικής Γεωργίας Ελληνικά
    Super Tιμή 1,49 €
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064221