Παράδοση αυθημερόν
Παραλαβή από κατάστημα
Έως 12.000 προϊόντα
Αποκλειστικές online προσφορές

Μεγάλο ΔΩΡΟ: Κέρδισε τώρα ΔΙΠΛΟΥΣ ΠΟΝΤΟΥΣ στις αγορές σου κάθε Πέμπτη, Παρασκευή & Σάββατο.Ξεκίνα εδώ!

Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΛαβράκια στο φούρνο µε φινόκιο
Ab logo
  • Λαβράκια στο φούρνο µε φινόκιο

Λαβράκια στο φούρνο µε φινόκιο

από AB FOODSTORIES

Δυσκολία

Εύκολη

Χρόνος

1'- 30'

Κόστος

Υψηλό

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Κυρίως πιάτο
Λαβράκια στο φούρνο µε φινόκιο

Θα χρειαστώ υλικά για 1 μερίδες

1 μερίδες
  • 1 κ. γ. μαύρο πιπέρι
  • 1 φινόκιο
  • 1 κ. γ. αλάτι
  • 6 λαβράκια, καθαρισμένα
  • 50 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι, σε ροδέλες
  • 1 φλ. ελιές μαύρες
  • 2 κ. σ. κάππαρη
  • 150 ml κρασί λευκό

Ας μαγειρέψουμε

• Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. • Κόβουμε το φινόκιο σε πολύ λεπτές φέτες, κρατάμε τις τούφες της κορυφής στην άκρη και τις ψιλοκόβουμε. • Σε βαθύ ταψί βάζουμε τα λαβράκια και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο την πλάτη και την κοιλιά τους. Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. • Βάζουμε μερικές φέτες φινόκιο και ροδέλες λεμονιού στην κοιλιά, σκορπίζουμε τις υπόλοιπες στο ταψί, αλείφοντάς τες με λάδι. Από πάνω σκορπίζουμε τις ελιές και την κάππαρη. • Ψήνουμε για 15’. Περιχύνουμε τα ψάρια με το κρασί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10’. • Σε μια πιατέλα σερβίρουμε τα ψάρια με τη σάλτσα τους και πασπαλίζουμε με τις τούφες από το φινόκιο.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Άνοιξη
Κυρίως πιάτο
  • Λαβράκια στο φούρνο µε φινόκιο