Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΛαζάνια λαχανικών με μπεσαμέλ από γάλα αμυγδάλου
Ab logo
  • Λαζάνια λαχανικών με μπεσαμέλ από γάλα αμυγδάλου

Λαζάνια λαχανικών με μπεσαμέλ από γάλα αμυγδάλου

από MADEWITHAB

Δυσκολία

Μέτρια

Χρόνος

>60'

Κόστος

Υψηλό

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Χριστούγεννα
Κυρίως πιάτο
Λαζάνια λαχανικών με μπεσαμέλ από γάλα αμυγδάλου

Θα χρειαστώ υλικά για 8 μερίδες

8 μερίδες
  • 2 κονσέρβες ντοματάκια, ελαφρά χτυπημένα (για τη σάλτσα)
  • 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη (για τη σάλτσα)
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο (για τη σάλτσα)
  • 2 εκ. τζίντζερ, χοντροτριμμένο (για τη σάλτσα)
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο (για τη σάλτσα)
  • 1 ματσάκι βασιλικός (για τη σάλτσα)
  • 100 g αλεύρι ολικής άλεσης (για την μπεσαμέλ)
  • 100 ml ελαιόλαδο (για την μπεσαμέλ)
  • 750 ml γάλα αμυγδάλου (για την μπεσαμέλ)
  • 300 ml ζωμός λαχανικών ή νερό (για την μπεσαμέλ)
  • 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο (για την μπεσαμέλ)
  • 500 g παντζάρια
  • 1 κ.γ. μηλόξιδο
  • 1 κ.γ. ρίγανη ξερή
  • 1 λεμόνι (ξύσμα)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, σε κύβους
  • 1 σκελίδα σκόρδου, ελαφρά κοπανισμένη (για τα λαχανικά)
  • 1 κ.σ. δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
  • 500 g μανιτάρια, σε φέτες
  • 400 g σέσκουλα, χοντροκομμένα και βρασμένα για 4 λεπτά
  • 2 καρότα, σε κύβους
  • 600 g κολοκύθα, σε κύβους
  • 40 g πράσα, ψιλοκομμένα
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 500 g λαζάνια
  • ψίχουλα από ξερό ψωμί, ραντισμένα με λίγοελαιόλαδο

Ας μαγειρέψουμε

• Λαχανικά: Σε ένα ταψί απλώνουμε μια λαδόκολλα και στρώνουμε τα καρότα, την κολοκύθα, λαδώνουμε, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε, ισιώνουμε σε μία στρώση και ψήνουμε για 30 λεπτά στους 160°C. • Tαυτόχρονα τυλίγουμε τα παντζάρια σε αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε και αυτά στον ίδιο φούρνο. • Σάλτσα ντομάτας: Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 7 λεπτά, ρίχνουμε και το σκόρδο, το τζίντζερ, συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό και τέλος προσθέτουμε τα ντοματάκια μαζί με μισό φλιτζάνι νερό και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά. Τέλος, αποσύρουμε απ’ τη φωτιά και, αφού κρυώσει ελαφρώς, ρίχνουμε τον βασιλικό χοντροκομμένο, την τελευταία στιγμή. • Λαχανικά: Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 30 ml από το ελαιόλαδο και 1 σπασμένο σκόρδο, το δεντρολίβανο και σοτάρουμε τα μανιτάρια σε δυνατή φωτιά, για 10 λεπτά. Τα αδειάζουμε σε ένα ανοιχτό σκεύος να κρυώσουν, επαναφέρουμε το τηγάνι στη φωτιά μαζί με 30 ml ελαιόλαδο ακόμα και το ίδιο σκόρδο, και σοτάρουμε τα σέσκουλα για 3-4 λεπτά. • Σε ένα μικρό τηγάνι με 1 κ.σ. ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι για 20 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά. • Βγάζουμε από τον φούρνο τα λαχανικά, ξεφλουδίζουμε τα παντζάρια, τα τρίβουμε στη χοντρή πλευρά του τρίφτη (δεν θα έχουν γίνει εντελώς, θα είναι ακόμα λίγο σκληρά), τα αλατοπιπερώνουμε, τα ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το ξίδι, τη ρίγανη και το ξύσμα. • Μπεσαμέλ: Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε για 10 λεπτά, προσθέτουμε σιγά σιγά τον ζωμό και το γάλα αμυγδάλου και, μόλις δέσει, αποσύρουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο ή το κάρδαμο. • Λαζάνια: Λαδώνουμε ένα ταψί 28 x 18 x 5 cm και στρώνουμε 1 στρώση λαζάνια, 1/3 σάλτσα ντομάτας, τα καρότα με την κολοκύθα και τα πράσα, 1/3 μπεσαμέλ, λαζάνια, 1/3 σάλτσα ντομάτας, σέσκουλα, κρεμμύδια, μανιτάρια, μπεσαμέλ, λαζάνια, την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας, τα παντζάρια, μπεσαμέλ και τέλος τα ψίχουλα ψωμιού. • Καλύπτουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30 λεπτά. Στη συνέχεια, αφαιρούμε λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά ή έως ότου ροδίσει. Αφήνουμε για τουλάχιστον 30 λεπτά να ξεκουραστεί, πριν σερβίρουμε.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Χριστούγεννα
Βραδινό
Χειμώνας
Κυρίως πιάτο
  • Λαζάνια λαχανικών με μπεσαμέλ από γάλα αμυγδάλου