Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΛαζάνια με φρέσκο και καπνιστό σολομό
Ab logo
  • Λαζάνια με φρέσκο και καπνιστό σολομό

Λαζάνια με φρέσκο και καπνιστό σολομό

από Σιμόνη Καφίρη

Δυσκολία

Μέτρια

Χρόνος

31'- 60'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

5 στα 5
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Κυρίως πιάτο
Λαζάνια με φρέσκο και καπνιστό σολομό

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • ελαιόλαδο
  • πιπέρι (για τη μπεσαμέλ)
  • 200 γρ. σολομό καπνιστό
  • 2 ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 400 γρ. φιλέτα φρέσκου σολομού
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σφηνάκι βότκα
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένη φρέσκια τομάτα
  • 400 γρ. σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο, ψιλοκομμένο
  • 8 πράσινα λαζάνια (με σπανάκι)
  • ψιλοκομμένο άνηθο
  • Αλάτι
  • άσπρο πιπέρι
  • Τριμμένη Παρμεζάνα
  • 50 γρ. βούτυρο (για τη μπεσαμέλ)
  • 3,5 φλιτζάνια ζεστό γάλα (για τη μπεσαμέλ)
  • 50 γρ. αλεύρι (για τη μπεσαμέλ)
  • αλάτι (για τη μπεσαμέλ)

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • Σολομός Φιλέτο με Δέρμα Νορβηγίας
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7242343
  • ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΧΛΩΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064229
  • Λαζάνια Verdi 500 gr
    500 γρ
    5,1 Ε/ κιλ
    €2,55
    7084873
  • Καπνιστός Σολωμός Σκωτίας  100 gr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7080752
  • Ας μαγειρέψουμε

    Ψιλοκόβετε τον φρέσκο σολομό, και τον σοτάρετε για λίγα λεπτά σε 1 κουταλιά ελαιόλαδο. Προσθέτετε τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε όλα μαζί για μερικά λεπτά ακόμα. Τα σβήνετε με το κρασί ή τη βότκα. Προσθέτετε την τομάτα και σιγοβράζετε για 10 λεπτά. Αλατοπιπερώνετε. Αφήνετε τον σολομό να κρυώσει. Στο διάστημα αυτό, σοτάρετε το σπανάκι σε λίγο ελαιόλαδο, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του. Αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με μπόλικο άνηθο. Κόβετε τον καπνιστό σολομό σε λεπτές λωρίδες. Ετοιμάζετε την μπεσαμέλ. Λιώνετε το βούτυρο σε κατσαρολάκι πάνω σε χαμηλή φωτιά και ρίχνετε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι το μίγμα να γίνει λείο. Ρίχνετε λίγο λίγο το χλιαρό γάλα, ανακατεύοντας ζωηρά, μέχρι να γίνει μία λεία και ελαφρώς πηχτή σάλτσα. Αλατοπιπερώνετε. Βουτυρώνετε ένα πυρίμαχο μακρόστενο σκεύος, απλώνετε το μισό μίγμα σολομού-ντομάτας και τις μισές λωρίδες καπνιστού σολομού. Σκεπάζετε με τη μισή ποσότητα του σπανακιού, αραδιάζετε από πάνω τα μισά φύλλα των λαζανιών, τα σκεπάζετε με τη μισή μπεσαμέλ και πασπαλίζετε με μπόλικο τυρί τριμμένο. Επαναλαμβάνετε από πάνω με τα υπόλοιπα υλικά: Σολομός, σπανάκι, λαζάνια, μπεσαμέλ, τυρί τριμμένο. Βάζετε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC και ψήνετε για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να ψηθούν τα λαζάνια. Δοκιμάζετε αν ψήθηκαν βυθίζοντας ένα μαχαίρι. Αν η λάμα εισχωρεί με ευκολία είναι έτοιμα. Τα αφήνετε 5 λεπτά να κρυώσουν ελαφρά και σερβίρετε.
    Αξιολόγηση
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Διεθνή
    Κλασική
    Καθημερινές συνταγές
    Μεσημεριανό
    Όλες οι εποχές
    Κυρίως πιάτο
    • Λαζάνια με φρέσκο και καπνιστό σολομό

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • Σολομός Φιλέτο με Δέρμα Νορβηγίας
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7242343
  • ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΧΛΩΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064229
  • Λαζάνια Verdi 500 gr
    500 γρ
    5,1 Ε/ κιλ
    €2,55
    7084873
  • Καπνιστός Σολωμός Σκωτίας  100 gr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7080752