Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΛεμονάτα ρολάκια μοσχαριού γεμιστά με αγκινάρες
Ab logo
  • Λεμονάτα ρολάκια μοσχαριού γεμιστά με αγκινάρες

Λεμονάτα ρολάκια μοσχαριού γεμιστά με αγκινάρες

από Βίκυ Σμυρλή

Δυσκολία

Μέτρια

Χρόνος

>60'

Κόστος

Υψηλό

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Κυρίως πιάτο
Λεμονάτα ρολάκια μοσχαριού γεμιστά με αγκινάρες

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • 8 κουταλιές εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • πιπέρι
  • 2 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 λεμόνι (χυμός)
  • 50 γρ. φλούδες παρμεζάνας
  • 250 ml ζωμός λαχανικών βιολογικός
  • 6 αγκινάρες κατεψυγμένες
  • 1 σκελίδα σκόρδο σε λεπτές φετούλες
  • 600 γρ. μοσχάρι χτυπημένο σε λεπτές φέτες
  • Αλάτι

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • Μαϊντανός Τεμάχιο Ελληνικός
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
  • Λεμόνια Ελληνικά
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
  • Ας μαγειρέψουμε

    Ξεπαγώνουμε τις αγκινάρες για να μαλακώσουν και να κόβονται σε φέτες. Κόβουμε τις 2 σε λεπτές φέτες και τις άλλες 4 σε 4 κομμάτια. Τις βράζουμε για να μαλακώσουν λίγο, όχι τελείως γιατί θα ολοκληρωθεί το μαγείρεμα στην κατσαρόλα. Τις αφήνουμε να στραγγίσουν. Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο δίχως να το μαυρίσουμε. Προσθέτουμε τις αγκινάρες και τις σοτάρουμε. Χτυπάμε το κρέας με τον ειδικό κόπανο και το λεπταίνουμε όσο πιο πολύ μπορούμε. Το χωρίζουμε σε κομμάτια παραλληλόγραμμα, σε μέγεθος που να μπορούν να γυρίζουν σε ρολά.

    Βάζουμε από λίγες φλούδες παρμεζάνας σε κάθε κομμάτι κρέας και από πάνω μοιράζουμε τις λεπτές φετούλες αγκινάρας. Γυρίζουμε το κρέας σε ρολό και στερεώνουμε την άκρη του με οδοντογλυφίδα. Συνεχίζουμε έτσι και φτιάχνουμε όλα τα ρολά. Βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και όταν κάψει ροδίζουμε τα ρολά. Τα σβήνουμε με το λεμόνι.

    Βάζουμε τις υπόλοιπες αγκινάρες στο τηγάνι. Προσθέτουμε λίγο ζωμό λαχανικών για να μπορούν να πάρουν μια βράση σε χαμηλή φωτιά. Κατά διαστήματα ελέγχουμε για να μην κολλήσουν. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και χυμό λεμονιού αν μας αρέσει. Σερβίρουμε στα πιάτα τα ρολάκια μαζί με τις κομμένες αγκινάρες. Τα περιχύνουμε με σάλτσα και τα πασπαλίζουμε με μαϊντανό. Tip Oι κατεψυγμένες αγκινάρες που διαλέξαμε είναι ένα καταπληκτικό λαχανικό για ένα μαγείρεμα την εποχή που δεν υπάρχουν φρέσκες και όχι μόνο. Απλά θέλουν προσοχή να βράσουν λίγο πριν τις βάλετε μέσα στο ρολό, γιατί το ψήσιμο μέσα στο ρολό δεν τους είναι αρκετό.

    Αξιολόγηση
    Καμία
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Διεθνή
    Κλασική
    Καθημερινές συνταγές
    Βραδινό
    Όλες οι εποχές
    Κυρίως πιάτο
    • Λεμονάτα ρολάκια μοσχαριού γεμιστά με αγκινάρες

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • Μαϊντανός Τεμάχιο Ελληνικός
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
  • Λεμόνια Ελληνικά
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο