Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΛιγκουίνι με κιμά. Δαμάσκηνο και καπνιστή πάπρικα
Ab logo
  • Λιγκουίνι με κιμά. Δαμάσκηνο και καπνιστή πάπρικα
  • Λιγκουίνι με κιμά. Δαμάσκηνο και καπνιστή πάπρικα

Λιγκουίνι με κιμά. Δαμάσκηνο και καπνιστή πάπρικα

Δυσκολία

Εύκολη

Χρόνος

>30'

Αξιολόγηση

Καμία
Καθημερινές συνταγές,Χριστούγεννα,Βραδιές με φίλους
Κυρίως πιάτο
Λιγκουίνι με κιμά. Δαμάσκηνο και καπνιστή πάπρικα

Θα χρειαστώ υλικά για 1 μερίδες

1 μερίδες
  • 500 γρ. λιγκουίνι
  • 1 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ βούτυρο Lurpak
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 5 δαμάσκηνα αποξηραμένα ψιλοκομμένα
  • 2 πρέζες καπνιστή πάπρικα
  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος

Ας μαγειρέψουμε

Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο Lurpak. Σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και τα ψιλοκομμένα δαμάσκηνα για 1-2 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς για να μην πάρει χρώμα. Προσθέτετε την καπνιστή πάπρικα, συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό και μόλις ξεκινήσει το κρεμμύδι να μαλακώνει προσθέτετε τον μοσχαρίσιο κιμά. Χαμηλώνετε λίγο την φωτιά και ανακατεύετε πάρα πολύ καλά μέχρι να σπάσει ο κιμάς σε μικρά κομματάκια, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Παράλληλα, σε μία μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε τα λιγκουίνι μέχρι να είναι al dente. Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, τα σουρώνετε και τα προσθέτετε στο τηγάνι μαζί με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε σε βαθιά ατομικά πιάτα τα λιγκουίνι με τον κιμά και τέλος πασπαλίζετε από πάνω με Arla Αυθεντικό Σκληρό Τυρί Δανίας τριμμένο.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ιταλική
Καθημερινές συνταγές,Χριστούγεννα,Βραδιές με φίλους
Μεσημεριανό,Βραδινό
Κυρίως πιάτο
  • Λιγκουίνι με κιμά. Δαμάσκηνο και καπνιστή πάπρικα
  • Λιγκουίνι με κιμά. Δαμάσκηνο και καπνιστή πάπρικα