Λουκάνικα με δενδρολίβανο και καρότα στο φούρνο
από Μυρσίνη Λαμπράκη
Δυσκολία
ΕύκοληΧρόνος
31'- 60'Κόστος
ΧαμηλόΑξιολόγηση
ΚαμίαΚλασική
Άλλη
Ορεκτικό
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες
- 1/2 κιλό λουκάνικα κομμένα σε μεγαλούτσικα κομμάτια ή και ολόκληρα (να μην είναι καπνιστά)
- 1 κιλό καρότα μικρά καθαρισμένα
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- 3 κουταλιές της σούπας κρασί λευκό
- 1 κουταλιά της σούπας δενδρολίβανο φρέσκο ή ξηρό
- 6 μικρά κρεμμυδάκια καθαρισμένα
- 1 κουταλιά του γλυκού τζίντζερ ψιλοκομμένο
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7065245
7063927
7133790
7087799
Για δες 3 ακόμη προϊόντα
Ας μαγειρέψουμε
Σε ένα τηγάνι ρίχνετε το βούτυρο, το τζίντζερ, τα κρεμμυδάκια και τα καρότα μαζί. Σοτάρετε για 5-6 λεπτάώστε να τα πιάσει το βούτυρο και να γυαλίσουν. Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε τα λαχανικά να βράσουν για 1-2 λεπτά ακόμα. Σε ένα πυρέξ ή σε μια γάστρα βάζετε τα λουκάνικα και από πάνω ρίχνετε τα λαχανικά μαζί με τη σάλτσα τους. Πασπαλίζετε με το δενδρολίβανο και τη ζάχαρη. Σκεπάζετε και τοποθετείτε στον φούρνο σε 1800C βαθμούς για 30-35 λεπτά. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό και το συνοδεύετε ωραία με πράσινη σαλάτα και πουρέ πατάτας.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Άλλη
Brunch
Όλες οι εποχές
Ορεκτικό
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7065245
7063927
7133790
7087799
Για δες 3 ακόμη προϊόντα