Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΛουκάνικο Μάνης με πορτοκάλι σε λεμονάτη σάλτσα σαφράν
Ab logo
  • Λουκάνικο Μάνης με πορτοκάλι σε λεμονάτη σάλτσα σαφράν

Λουκάνικο Μάνης με πορτοκάλι σε λεμονάτη σάλτσα σαφράν

από #MadeWithAB
Λουκάνικο Μάνης με πορτοκάλι σε λεμονάτη σάλτσα σαφράν

Δυσκολία

Μέτρια

Χρόνος

31'- 60'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
BBQ
Κυρίως πιάτο
Λουκάνικο Μάνης με πορτοκάλι σε λεμονάτη σάλτσα σαφράν

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • 2 συσκευασίες λουκάνικο Μάνης με πορτοκάλι ΑΒ Επιλογή
  • 1 κ. γ. ξύσμα λεμονιού
  • 4 στήμονες σαφράν διαλυμένοι σε 1 κ.σ. καυτό νερό
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 2 κ. σ. μουστάρδα

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • Λουκάνικα Μάνης Με Πορτοκάλι
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7141713
  • Λεμόνια Ελληνικά
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7062943
  • Σαφράν Νηματίδια Σε Βάζο 1 gr
    1 γρ
    3460 Ε/ κιλ
    €3,46
    7085466
  • Ας μαγειρέψουμε

    Βυθίζουμε τα λουκάνικα σε ένα μπολ με κρύο νερό για 1 λεπτό. Τα ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά, γυρίζοντάς τα ενδιάμεσα για να ψηθούν από όλες τις πλευρές. Δεν τα τρυπάμε κατά το ψήσιμο για να μείνουν ζουμερά. Σάλτσα σαφράν: Ανακατεύουμε τον χυμό λεμονιού με το σαφράν, το ξύσμα και τη μουστάρδα και περιχύνουμε τα λουκάνικα μόλις βγουν από τη φωτιά. TIP Το σαφράν πάει πολύ με το πορτοκάλι που έχουν τα λουκάνικα και το κάρβουνο θέλει λεμόνι. Είναι ξινούτσικη σάλτσα χωρίς άλλη λιπαρή ουσία για να ισορροπήσει το λίπος του λουκάνικου. ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΑ Τσιπς τορτίγιας Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150° C. Παίρνουμε 3 μεγάλες τορτίγιες, τις κόβουμε σε τριγωνάκια και τις βάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με πάπρικα, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και τις ψήνουμε για 20 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο και, όταν κρυώσουν, θα είναι τραγανά. Γρήγορη πίκλα κολοκύθι Κόβουμε 3 κολοκυθάκια στη μέση, βγάζουμε τα σπόρια με ένα κουταλάκι του γλυκού και τα κόβουμε σε μπαστουνάκια. Ανακατεύουμε 1 κ.γ. αλάτι με 1 κ.σ. ξίδι και 2 κ.γ. ζάχαρη σε ένα μπρίκι και, μόλις πάρει βράση, αποσύρουμε και περιχύνουμε τα κολοκυθάκια. Τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε για 30 λεπτά ή μέχρι την ώρα του φαγητού. Πριν από το σερβίρισμα, τα στραγγίζουμε καλά από τα υγρά και τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Κέτσαπ μπλάντι μέρι Σε ένα μπολ ανακατεύουμε 1/2 φλ. κέτσαπ με 1/3 φλ. χυμό ντομάτας, 6-7 σταγόνες ταμπάσκο, 30 ml βότκα, 30 ml χυμό λεμονιού και 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού. Δοκιμάζουμε και, αν χρειάζεται, διορθώνουμε τη γεύση. Αν έχουμε κι ένα κλαράκι σέλερι, το βάζουμε μέσα στο μπολ και αφήνουμε τη σάλτσα στην άκρη για το σερβίρισμα.
    Αξιολόγηση
    Καμία
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Ελληνική
    Κλασική
    BBQ
    Βραδινό
    Χειμώνας
    Κυρίως πιάτο
    • Λουκάνικο Μάνης με πορτοκάλι σε λεμονάτη σάλτσα σαφράν

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • Λουκάνικα Μάνης Με Πορτοκάλι
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7141713
  • Λεμόνια Ελληνικά
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7062943
  • Σαφράν Νηματίδια Σε Βάζο 1 gr
    1 γρ
    3460 Ε/ κιλ
    €3,46
    7085466