Λουκάνικο Μάνης με πορτοκάλι σε λεμονάτη σάλτσα σαφράν
από #MadeWithAB
Λουκάνικο Μάνης με πορτοκάλι σε λεμονάτη σάλτσα σαφράν
Δυσκολία
ΜέτριαΧρόνος
31'- 60'Κόστος
ΜεσαίοΑξιολόγηση
ΚαμίαΚλασική
BBQ
Κυρίως πιάτο
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες
- 2 συσκευασίες λουκάνικο Μάνης με πορτοκάλι ΑΒ Επιλογή
- 1 κ. γ. ξύσμα λεμονιού
- 4 στήμονες σαφράν διαλυμένοι σε 1 κ.σ. καυτό νερό
- χυμός από 1 λεμόνι
- 2 κ. σ. μουστάρδα
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7141713
7062943
7085466
Ας μαγειρέψουμε
Βυθίζουμε τα λουκάνικα σε ένα μπολ με κρύο νερό για 1 λεπτό.
Τα ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά, γυρίζοντάς τα ενδιάμεσα για να ψηθούν από όλες τις πλευρές. Δεν τα τρυπάμε κατά το ψήσιμο για να μείνουν ζουμερά.
Σάλτσα σαφράν: Ανακατεύουμε τον χυμό λεμονιού με το σαφράν, το ξύσμα και τη μουστάρδα και περιχύνουμε τα λουκάνικα μόλις βγουν από τη φωτιά.
TIP
Το σαφράν πάει πολύ με το πορτοκάλι που έχουν τα λουκάνικα και το κάρβουνο θέλει λεμόνι.
Είναι ξινούτσικη σάλτσα χωρίς άλλη λιπαρή ουσία για να ισορροπήσει το λίπος του λουκάνικου.
ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΑ
Τσιπς τορτίγιας
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150° C. Παίρνουμε 3 μεγάλες τορτίγιες, τις κόβουμε σε τριγωνάκια και τις βάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί.
Ραντίζουμε με ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με πάπρικα, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και τις ψήνουμε για 20 λεπτά.
Βγάζουμε από τον φούρνο και, όταν κρυώσουν, θα είναι τραγανά.
Γρήγορη πίκλα κολοκύθι
Κόβουμε 3 κολοκυθάκια στη μέση, βγάζουμε τα σπόρια με ένα κουταλάκι του γλυκού και τα κόβουμε σε μπαστουνάκια.
Ανακατεύουμε 1 κ.γ. αλάτι με 1 κ.σ. ξίδι και 2 κ.γ. ζάχαρη σε ένα μπρίκι και, μόλις πάρει βράση, αποσύρουμε και περιχύνουμε τα κολοκυθάκια.
Τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε για 30 λεπτά ή μέχρι την ώρα του φαγητού.
Πριν από το σερβίρισμα, τα στραγγίζουμε καλά από τα υγρά και τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Κέτσαπ μπλάντι μέρι
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε 1/2 φλ. κέτσαπ με 1/3 φλ. χυμό ντομάτας, 6-7 σταγόνες ταμπάσκο, 30 ml βότκα, 30 ml χυμό λεμονιού και 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού.
Δοκιμάζουμε και, αν χρειάζεται, διορθώνουμε τη γεύση.
Αν έχουμε κι ένα κλαράκι σέλερι, το βάζουμε μέσα στο μπολ και αφήνουμε τη σάλτσα στην άκρη για το σερβίρισμα.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
BBQ
Βραδινό
Χειμώνας
Κυρίως πιάτο
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7141713
7062943
7085466