facebook-pixel
Ab logo
  • Λουκάνικο γαλοπούλας
Λουκάνικο γαλοπούλας

Λουκάνικο γαλοπούλας

από Νίκος Μαούνης
Μέτρια
31'- 60'
0/5
Μεσαίο

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

4 μερίδες
  • 1/2 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
  • 2 σφηνάκια γλυκό βερμούτ
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κ.γ. κάρι
  • 1 κ.γ. ρίγανη ξερή
  • 3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
  • 2 σφηνάκια γλυκό βερμούτ
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κ.γ. κάρι
  • 1 κ.γ. ρίγανη ξερή
  • 3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

Ας μαγειρέψουμε

Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά σ’ ένα μπολ και περιχύνουμε τα λουκάνικα. Αφήνουμε να μαριναριστούν από 2 ώρες έως ένα βράδυ και στη συνέχεια τα ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά για να μην αρπάξει η μαρινάτα, την οποία έχουμε στραγγίξει λίγο. Χαράζουμε ελαφρά το λουκάνικο ώστε να στραγγίζει το λίπος του. Μπορούμε, όμως, να το ψήσουμε και συμπαγές. Προτιμήστε το χαραγμένο διότι μπορεί να είναι λιγότερο ζουμερό, αλλά θα είναι περισσότερο γευστικό. Δεν το γυρίζουμε συνέχεια ώστε να ψήνεται και εσωτερικά. Όταν το τρυπήσουμε με το πιρούνι και είναι πια μαλακό, είναι έτοιμο. Έτσι κι αλλιώς, δεν χρειάζεται και πολλή ώρα. Tip: Για να μην καούν τα λουκάνικα, τοποθετήστε τη σχάρα σε απόσταση 10-15 εκατοστά από τη φωτιά.

Αξιολόγηση

Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Τσικνοπέμπτη
Άλλο
Όλες οι εποχές
Κυρίως πιάτο

Βάλε στο καλάθι υλικά για 4 μερίδες

  • Λεμόνια Συσκευασμένα Ελληνικά
    ~1 κιλ
    ~1,35€/kg
    ~€1,35
    7062945
  • Σκόρδα Ξερά Τεμάχιο Ελληνικά
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064239
  • Μουστάρδα 3 Πιπέρια 200 gr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7069760