Λουκάνικο γαλοπούλας
από Νίκος Μαούνης
Δυσκολία
ΜέτριαΧρόνος
31'- 60'Κόστος
ΜεσαίοΑξιολόγηση
ΚαμίαΚλασική
Τσικνοπέμπτη
Κυρίως πιάτο
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες
- 1/2 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
- 2 σφηνάκια γλυκό βερμούτ
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κ.γ. κάρι
- 1 κ.γ. ρίγανη ξερή
- 3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7062945
7069760
Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
7064221
7064239
Για δες 4 ακόμη προϊόντα
Ας μαγειρέψουμε
Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά σ’ ένα μπολ και περιχύνουμε τα λουκάνικα. Αφήνουμε να μαριναριστούν από 2 ώρες έως ένα βράδυ και στη συνέχεια τα ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά για να μην αρπάξει η μαρινάτα, την οποία έχουμε στραγγίξει λίγο. Χαράζουμε ελαφρά το λουκάνικο ώστε να στραγγίζει το λίπος του. Μπορούμε, όμως, να το ψήσουμε και συμπαγές. Προτιμήστε το χαραγμένο διότι μπορεί να είναι λιγότερο ζουμερό, αλλά θα είναι περισσότερο γευστικό. Δεν το γυρίζουμε συνέχεια ώστε να ψήνεται και εσωτερικά. Όταν το τρυπήσουμε με το πιρούνι και είναι πια μαλακό, είναι έτοιμο. Έτσι κι αλλιώς, δεν χρειάζεται και πολλή ώρα. Tip: Για να μην καούν τα λουκάνικα, τοποθετήστε τη σχάρα σε απόσταση 10-15 εκατοστά από τη φωτιά.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Τσικνοπέμπτη
Άλλο
Όλες οι εποχές
Κυρίως πιάτο
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7062945
7069760
Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
7064221
7064239
Για δες 4 ακόμη προϊόντα