Ας μαγειρέψουμε
Ζουλάμε τα κρεμμύδια με λίγο αλάτι στις χούφτες μας να μαραθούν ελαφρώς.
Βάζουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο μαζί με τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε για 5 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να μαραίνονται.
Ξεσκεπάζουμε, ανακατεύουμε καλά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και, όταν πέσει, ξανασκεπάζουμε και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν και να μελώσουν για 30 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε τόσο και προσέχοντας μην αρπάξουν.
Αν χρειαστεί, ρίχνουμε 1 κ.σ. νερό κάθε τόσο. Μόλις γίνουν, κρατάμε τα μισά για το σερβίρισμα στην άκρη.
Σάλτσα μπίρας: Δυναμώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε στο τηγάνι με τα υπόλοιπα κρεμμύδια τα κεράσια, την αρμπαρόριζα και την μπίρα.
Προσέχουμε μη χυθεί απέξω.
Ρίχνουμε πιπέρι ή τσίλι και μαγειρεύουμε για 7 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Χτυπάμε τη σάλτσα στο μπλέντερ, την αφήνουμε να κρυώσει και αφαιρούμε την αρμπαρόριζα. Βελτιώνουμε τη γεύση με πιπέρι και λεμόνι.
Βάζουμε σε ένα μπολ παγωμένο νερό, βυθίζουμε μέσα τα λουκάνικα για 1 λεπτό και τα ψήνουμε στη σχάρα για περίπου 20 λεπτά, γυρίζοντάς τα από όλες τις πλευρές.
Τα βγάζουμε από τη φωτιά και τα περιχύνουμε με χυμό λεμονιού.
ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΑ
Ψητά ροδάκινα, αργοψημένα κρεμμύδια και ραπανάκια
Κόβουμε 2 ροδάκινα, σε φέτες και τα ψήνουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
Τα αποσύρουμε από τη φωτιά, τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού και, αν έχουμε, λίγο μπούκοβο.
Σερβίρουμε με τηνσάλτσα μπίρας, τα ροδάκινα, τα μελωμένα κρεμμύδια, μουστάρδα, ραπανάκια και δροσερές πρασινάδες.