Λουκουμάδες πακιστανικοί με φρέσκο βούτυρο, μέλι και αποξηραμένα φρούτα
από Μυρσίνη Λαμπράκη
Δυσκολία
ΔύσκοληΧρόνος
1'- 30'Κόστος
ΧαμηλόΑξιολόγηση
1 στα 5Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Γλυκό
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 8 μερίδες
- 100 γρ. αλεύρι
- 2 κουταλιές τη σούπας ψιλοκομμένα φρούτα κόντιτα (κεράσι, περγαμόντο, πορτοκάλι) (για το σιρόπι)
- 2 κιλά μέλι (για το σιρόπι)
- ηλιέλαιο για τηγάνισμα
- 500 γρ. ζάχαρη
- 5 γρ. αμμωνία
- 100 γρ. βούτυρο γάλακτος
- 50 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 100 ml γάλα
- 1 λίτρο νερό (για το σιρόπι)
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7069573
7068201
Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
7135652
7086868
Για δες 4 ακόμη προϊόντα
Ας μαγειρέψουμε
Σε ένα μπολ χτυπάτε το χλιαρό γάλα με το βούτυρο και τη ζάχαρη για 4-5 λεπτά. Προσθέτετε την αμμωνία και σιγά σιγά εναλλάξ, το σιμιγδάλι με το αλεύρι μέχρι να πάρει ένα ομοιογενές και συμπαγές μίγμα σαν ελαστική ζύμη ψωμιού. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ηλιέλαιο ή το σογιέλαιο και μόλις βράσει «κόβετε» σε κομμάτια τους λουκουμάδες και τους ρίχνετε μέσα. Τους τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Παράλληλα, ετοιμάζετε το σιρόπι. Σε μια κατσαρόλα βράζετε το νερό με το μέλι για 10 περίπου λεπτά. Ρίχνετε και τα ψιλοκομμένα κόντιτα. Περιχύνετε τους ζεστούς λουκουμάδες με το καυτό σιρόπι και σερβίρετε αμέσως.
Αξιολόγηση
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Γλυκό
Όλες οι εποχές
Γλυκό
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7069573
7068201
Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
7135652
7086868
Για δες 4 ακόμη προϊόντα