Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΜάφινς χριστουγεννιάτικα με μπαχαρικά και αποξηραμένα φρούτα
Ab logo
  • Μάφινς χριστουγεννιάτικα με μπαχαρικά και αποξηραμένα φρούτα

Μάφινς χριστουγεννιάτικα με μπαχαρικά και αποξηραμένα φρούτα

από AB FOODSTORIES

Δυσκολία

Εύκολη

Χρόνος

31'- 60'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Χριστούγεννα
Γλυκό
Μάφινς χριστουγεννιάτικα με μπαχαρικά και αποξηραμένα φρούτα

Θα χρειαστώ υλικά για 12 μερίδες

12 μερίδες
  • 175 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 175 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 175 γρ. αλεύρι, που φουσκώνει μόνο του
  • 5 κ. γ. μπέικιν πάουντερ
  • 5 κ. γ. κανέλα, σκόνη
  • 25 κ. γ. μπαχάρι, σκόνη
  • 120 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 5 κ. γ. γαρίφαλο, σε σκόνη
  • 2 κ. σ. κονιάκ
  • 120 γρ. διάφορα αποξηραμένα φρούτα (σταφίδες, κράνμπερις, μπλούμπερις ράσμπερις κ.λπ.)
  • 1 κ. σ. νερό ζεστό
  • κράνμπερις (ή άλλο κόκκινο φρούτο)
  • φυλλαράκια μέντας ή δυόσμου

Ας μαγειρέψουμε

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Σε ένα ταψάκι ειδικό για μάφινς βάζουμε 12 χάρτινες θήκες. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το κονιάκ και τα αποξηραμένα φρούτα. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και τα αβγά και χτυπάμε για περίπου 8-10 λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τα μπαχαρικά. Προσθέτουμε τα στεγνά υλικά κοσκινισμένα στον κάδο του μίξερ και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2 λεπτά ακόμα, μέχρι να δημιουργηθεί ένα ωραίο, κρεμώδες μείγμα. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα μαζί με το κονιάκ. Ανακατεύουμε καλά, μοιράζουμε το μείγμα στις χάρτινες θήκες και ψήνουμε στο φούρνο για 25 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν. Δοκιμάζουμε με ένα καλαμάκι για σουβλάκι αν έχουν ψηθεί καλά και αν δούμε ότι έχει ακόμα υγρασία, συνεχίζουμε το ψήσιμο για 1-2 λεπτά ακόμα. Βγάζουμε τα μάφινς από το φούρνο, τα ξεφορμάρουμε από τις θήκες και τα αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς. Για το γλάσο και τη διακόσμηση: Ανακατεύουμε την άχνη ζάχαρη προσθέτοντας σταδιακά το ζεστό νερό μέχρι να δημιουργήσουμε ένα παχύρρευστο γλάσο χωρίς σβόλους.Γλασάρουμε τα μάφινς με 1-1½ κουταλιά στην κορυφή, αφήνοντάς το να τρέξει λίγο στο πλάι. Βάζουμε στο κέντρο καθενός από ένα κράνμπερι και φυλλαράκια μέντας. Στήνουμε τα μάφινς σε μια στρογγυλή πιατέλα σε δεντράκι, για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Νέα Ελληνική
Κλασική
Χριστούγεννα
Γλυκό
Χειμώνας
Γλυκό
  • Μάφινς χριστουγεννιάτικα με μπαχαρικά και αποξηραμένα φρούτα